L’Igualada perd dos punts contra el Manlleu en l’últim sospir

Els visitants empaten a dos després que els arlequinats remuntessin

Divendres, 23 desembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Amb un empat contra un Manlleu molt defensiu, els arlequinats tanquen el 2016. L'Igualada Calaf Grup ja no tornarà a jugar un partit d'hoquei fins al 2017, concretament, fins al dia 7 de gener, que viatja a la pista de l'Alcoi. L'equip descansarà deu dies i tornarà als entrenaments el dia 2 de gener. L'Igualada acaba l'any com a vuitè classificat amb 13 punts, a un del descens però a tres de la vuitena plaça.

L'Igualada va empatar a dos gols l'últim partit de l'any 2016 davant el Manlleu, en un partit marcat per una falta directa en contra de l'Igualada a 50 segons pel final que va permetre als manlleuencs empatar el matx. Els arlequinats van tenir la victòria molt a prop, però el poc encert de cara a porteria i una magnífica actuació el porter rival Gerard Folguera –nebot del mític porter igualadí Carles Folguera– van ofuscar l'última nit d'hoquei de l'any a l'Igualada.

El Manlleu arribava a Les Comes amb baixes destacades com la del seu porter titular, Jordi Garcia. El seu substitut va ser Gerard Folguera, que debutava a l'OK Lliga com a titular, en una pista on el seu tiet va jugar-hi nou temporades. Condicionat per les baixes, l'equip visitant va plantejar un partit més defensiu que no pas ofensiu i va saber jugar el seu partit. Ben aviat, al minut 3, la parella arbitral va xiular una falta directa favorable al Manlleu, però Elagi Deitg va aturar-la. Després de la primera jugada a pilota aturada del partit, es va gaudir d'un joc força vertical, amb ocasions per ambdós equip que no es van materialitzar.

El Manlleu va anar tancant la seva defensa de manera progressiva, i cada vegada més mantenia possessions de pilota més llargues, fidels al seu estil de joc. Al minut 14, Adrià Ballart aprofitava un rebot a la tanca per rematar i batre la porteria igualadina. Amb el 0 a 1, el Manlleu va optar per defensar l'avantatge. Els manlleuencs es mantenien molts junts, deixant pocs espais i no dubtaven en pressionar l'Igualada o renunciar a algun contraatac. Era l'Igualada qui portava el pes del partit, intentant generar ocasions i perill, però la defensa manlleuenca i el bon partit de Gerard Folguera van fer que marxessin al descans perdent per la mínima (0-1).

A la represa, els arlequinats van sortir revolucionats en busca de l'empat. Durant els primers minuts, els homes de Ferran López van assetjar la porteria del Manlleu, però altra vegada el pal, la defensa, el porter o la mala sort es van interposar entre l'Igualada i el gol. Tot i que l'Igualada dominava el partit, el Manlleu va demostrar que confiava en el seu sistema de joc defensiu i va aconseguir frenar els arlequinats... fins al minut 40, quan amb una jugada per la banda dreta, Sergi Pla trepitjava l'àrea rival i superava a Gerard Folguera. Era el seu vuitè gol de la temporada i el seu gol 100 amb la samarreta de l'Igualada, comptant només les anotacions a l'OK Lliga i la Lliga Catalana.

Això va suposar una injecció de moral enorme per l'equip que entrena Ferran López, que només dos minuts després es va posar per davant del marcador, aquest cop, mitjançant Emanuel Garcia, que posava el 2 a 1. L'Igualada havia aconseguit el més difícil: trencar la defensa del Manlleu i posar-se per davant al marcador. Però amb el 2 a 1, s'arribaria a un punt del partit que seria molt transcendental per acabar sumar un punt en comptes de tres.

Immediatament després de la jugada del segon gol, els arlequinats van tenir dues oportunitats a pilota parada, però cap de les dues van acabar en gol. La primera, i a causa de les deu faltes del Manlleu, una falta directa que Folguera va aturar a Emanuel Garcia i que el rebot va anar al pal. Gairebé a la jugada següent, Tety Vives va provocar un penal favorable a l'Igualada que ell mateix va ser l'encarregat d'executar-lo, però una altra vegada va aparèixer Folguera per aturar-li. Del possible 4 a 1 es va seguir amb el 2 a 1, i en els últims minuts de partit va ser l'Igualada qui va optar per no prendre riscos, al contrari del Manlleu, que ho intentava a base de contracops. Al minut 48, l'Igualada cometia la seva novena falta, i a només a falta de 50 segons del final la desena.

Aniol Mangas va transformar la falta directa i va empatar el partit, amb una celebració eufòrica per part de tot l'equip visitant que contrastava amb les cares de frustració i decepció de l'Igualada. Tot i que només quedaven 50 segons, els arlequinats no van abaixar els braços i van buscar el tercer. De fet, es van quedar ben a prop, quan a falta de només deu segons, un xut des de la mitja pista de Met Molas es va estavellar al travesser.