L'Igualada Rigat s'abona a la via suïssa a la Copa CERS

Els arlequinats despatxen l’Uri amb un global de 20 a 2

Dimarts, 20 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La precisió dels equips suïssos d'hoquei patins no equival a la dels rellotges, però el Diessbach, proper equip amb el que toparà l'Igualada en competició continental, donarà més problemes que l'Uri. Els igualadins han avançat una ronda més a la Copa CERS. Ara, a l'OK Lliga, els espera un obstacle molt més gran: el Liceo, dissabte vinent.

Després del tràmit a Seedorf contra l'Uri, 1-13, l'equip de Ferran López mira endavant a la CERS. Per començar, l'espera un altre equip suís, el Diessbach; l'anada serà a Les Comes l'1 de desembre i la tornada, el 19 de gener a domicili. En els posteriors encreuaments, hauria de topar amb el Sarzana italià o l'Sporting de Tomar portuguès. No s'espera cap rival tan senzill com el que va acabar de batre dissabte, amb un global de 2-20.

La primera part del matx contra el RHC va acabar amb un parcial de 0 a 7 favorable als arlequinats. El partit va ser un monòleg dels igualadins, que es va implicar molt en el joc des de l'inici i va fer un bon treball en atac i defensa, pensant també, en els propers compromisos de l'OK Lliga. El partit contra el conjunt suís començar de la millor manera amb un doblet de Jordi Méndez en poc més d'un minut.

El primer gol el feia al segon 40; i el segon, poc més després del minut 1 de joc. Elagi Deitg i la defensa van solucionar amb nota les tímides oportunitats dels locals, cosa que permetia una millor gestió ofensiva dels de Ferran López, que així van aconseguir el tercer gol, també obra de Méndez. Tres minuts més tard, Met Molas va aconseguir superar el porter local per establir el 0 a 4. El conjunt del RHC Uri va decidir jugar amb un porter diferent que a l'anada, que es va veure superat per la pólvora i la superioritat igualadines. El cinquè gol, també tres minuts més tard, va ser d'Oriol Vives, que aconseguiria un pòquer de dianes.

Met Molas FOTO: Arxiu/Xavi GarciaQuan s'esgotava la primera part, el capità Ton Baliu va fer gala de la seva qualitat i amb un xut de cullera llunyà va perforar per l'escaire la porteria contrària. El mateix Baliu, al minut 24, va ser l'encarregat de transformar el penal que posava el 0 a 7 a l'electrònic, resultat amb el que es va arribar al descans. A la represa, Manel del Valle va substituir a Elagi Deitg i va jugar els 25 minuts de la segona meitat, en els que serien els seus primers minuts a la competició europea de la temporada. 'Tety' Vives va executar un segon penal al minut 27 que el porter Marihno va aturar. Ni el penal ni el resultat van relaxar l'Igualada Rigat, que a la segona meitat va anotar quatre gols en tres minuts, del 36 al 39. El primer, el 0 a 8 de Jordi Méndez (36') i de forma immediata, el 0 a 9 del mateix Méndez, que firmava un rèpoquer de gols.

I al minut 39, Oriol Vives reeditva el que havia fet Jordi Méndez i aconseguia dos gols al mateix minut 39. Abans de les dianes del de Santa Coloma de Farnés, Fussel va marcar el primer i únic gol pels suïssos. A l'últim tram de partit, una altra vegada Oriol Vives i Rogar Bars van sentenciar el partit, amb l'1 a 12 i l'1 a 13 definitiu. Ferran López va felicitar el seu equip per haver tingut una actitud professional i va lloar el paper dels seus jugadors, en especial el dels més joves. El proper compromís de l'Igualada Rigat serà el proper dissabte al Pavelló de les Comes contra el Liceo.