L'Igualada Rigat es fa fort a casa i tomba el Girona

Un gol de Sergi Pla va sentenciar el matx als darrers minuts

Dilluns, 8 octubre 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.

Els arlequinats van guanyar al Girona per 3 a 1 en la tercera jornada de l'OK Lliga. En un partit jugat un dia anodí, el divendres, els homes de Ferran López van fer un partit molt seriós i sense estridències per vèncer a un rival amb tres ex igualadinistes a les files, entre ells el mite Jaume Llaverola.

Sis punts té ja l'equip igualadí després de guanyar al Girona a Les Comes. Els gols de César Vives, Roger Bars i Sergi Pla permeten sumar la segona victòria en tres partits, ambdues assolides a casa. El resultat va ser més ajustat del que es mereixia el joc igualadí. Una magnífica actuació del porter igualadí Jaume Llaverola, que va desfer gran part de les oportunitats de gol de l'Igualada Rigat, va ser l'únic que va impedir augmentar el número de gols dels anoiencs.

Un dels davanters igualadins, tot intentant desfer-se de la pressió d'un defensor del GironaEls arlequinats van sortir molt atents i van tenir la recompensa amb un gol de 'Tety' Vives al minut 4 de partit,  que va aixecar i picar la bola al primer pal. Amb el gol de Vives, els arlequinats van mantenir un nivell ofensiu molt alt i van encarar en diverses ocasions la porteria, però un recital d'aturades de Llaverola va mantenir l'avantatge igualadí al mínim i va donar ales als gironins. Els visitants, que no tenien a l'ex igualadinista Pelicano, ho van provar amb xuts exteriors durant els primers compassos de partit i a l'equador de la primera meitat es van atrevir amb jugades interiors, però Elagi Deitg es va mostrar segur i el marcador no va perillar. Els arlequinats es van trobar fins a dos cops amb el pal, i tot i el gran primera part en atac de l'Igualada, al descans s'hi arribava amb el matiner 1 a 0 al marcador.

A la segona part, l'Igualada va seguir amb la dinàmica dels primers 25 minuts. Un equip centrat, sense abandonar la vocació ofensiva. El Girona no va poder comptar amb Manel Garcia durant la segona part i només tenia un home per les rotacions; fins al seu gol, la fatiga va ser un punt important. Roger Bars va ampliar distàncies al 33 de la segona, amb un remat dins l'àrea i picat per alt. El partit estava en el punt que l'Igualada havia estat buscant, amb un avantatge més còmode i merescut que va allargar-se cinc minuts.

A falta de 12 minuts pel final, un altre ex arlequinat, Enric Torner, va fer el 2 a 1 i el Girona va creure en la possibilitat d'endur-se punts de Les Comes. Tot i la superioritat de l'Igualada durant tot el partit, després del 2 a 1 van ser els moments més difícils pels jugadors de Ferran López, ja que els gironins van potenciar el seu joc ofensiu i van obligar a Elagi Deitg a rebutjar més d'una pilota perillosa. A falta de pocs minuts del final, els dos equips havien comés les nou faltes i la desena, en funció de qui la fes, podia ser clau pel resultat final. A falta de pocs segons pel final, una assistència de Ton Baliu a Sergi Pla, la va aprofitar el de Vic per batre a Llaverola en un 1 contra 1 per establir el 3-1 definitiu i assegurar que els punts es quedessin a Les Comes.