TORNAR
PUBLICITAT

Igualada tindrà un nou pavelló poliesportiu a Les Comes el 2019

El cost total del projecte de les noves pistes és d’uns 2,4 milions

esports
Dijous, 28 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el termini d'un any i mig, la capital de l'Anoia disposaràn d'una nova instal·lació esportiva. Al costat de l'actual complex, el nou equipament oferirà als clubs i esportistes diferents espais d'entrenament i competició en un edifici modern, accessible i funcional.

Amb l'objectiu de ser Ciutat Europea de l'Esport el 2019, el govern d'Igualada continua anunciant quins seran els seus projectes de millora de les instal·lacions esportives. Una de les inversions de més relleu dels últims anys s'anunciava aquest dimecres. S'ha enlestit ara el projecte executiu del futur pavelló poliesportiu del complex de Les Comes. Aquest futur edifici s'ubicarà a la part superior del complex, on ara hi ha l'skate parc –que serà reubicat– i annexa a les quatre pistes poliesportives ja existents al carrer Carles Riba. La inversió és de 2,4 milions d'euros i l'estructura estarà acabada a finals del 2018. Les pistes es podran fer servir, segons avançaven l'alcalde Marc Castells i el regidor de Qualitat Urbana Jordi Pont, a principis de 2019.

Una imatge virtual de com pot ser aquest nou recinteEl nou recinte constarà d'una superfície on es podran simultanejar dues competicions. Un espai més ample i diàfan que els altres recintes de Les Comes. L'obra vol respondre a la creixent demanda d'espais de pràctica esportiva per part dels clubs de la ciutat amb una infraestructura moderna i funcional. El pavelló que s'ha projectat contempla els estàndards que estableix el Consell Català de l'Esport, amb pistes de futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol de dimensions reglamentàries i una alçada de sostre de set metres. A peu de carrer comptarà amb vestidors, despatxos de gestió i serveis públics i, a una alçada de 2,70 metres sobre el carrer, hi haurà les pistes, una graderia amb capacitat per 275 espectadors, els vestidors i els magatzems.

El segon tinent d'alcalde parla d'un "edifici d'arquitectura lleugera, amb molta llum natural, plenament accessible", que estarà comunicat amb els pavellons colindants i alimentat per una caldera de biomassa. L'obra forma part del Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals. Té per objectiu posar al dia les instal·lacions esportives municipals, en molts casos envellides pel pas de les dècades i pels milers d'usos anuals, renovant-les i ampliant-les per a assolir també la distinció de Ciutat Europea de l'Esport l'any 2019, un segell que atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe), d'acord amb la Comissió Europea.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.