El vallbonenc Víctor Carrasco, millor múixer estatal al campionat del món

Dissabte, 28 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El millor entre els representants estatals al Campionat del Món de Múixing, a Alemanya, va ser l'anoienc Víctor Carrasco. El vallbonenc va acabar novè i catorzè en les dues proves que va disputar.

El jove vallbonenc Víctor Carrasco va acabar en novena posició en la categoria de combinada nòrdica al Campionat del Món, disputat a les estacions alemanyes de Todtmoos i Bernau. El vallbonenc reconeix que el resultat global, va ser catorzè en skyjoring, no satisfà les seves expectatives. Explica que va haver de córrer totes dues proves en unes condicions meteorològiques molt adverses. Pel que fa a la d'skijoring, es va disputar amb una temperatura alta, més primaveral que hivernal. L'estat de la neu canviava molt en les zones internes i externes del bosc per on transcorria el circuit, depenent de si eren zones assolellades. Va ser una cursa francament complicada.

Carrasco, en una imatge d'arxiuEn la combinada, el temps era "molt més fred i amb nevada continuada durant tot el matí, amb gruixos acumulats d'entre 10 i 20 centímetres de neu nova". Tocava disputar un tipus de cursa nova per a Carrasco i el seu gos, la combinada nòrdica. Aquesta prova consisteix a fer 8 quilòmetres amb una pulka (un tipus de trineu originari dels caçadors escandinaus, que va carregat amb el 70% del pes del gos), arribar a una zona de transició, deixar la pulka, i fer 8 quilòmetres més amb skijoring. Carrasco afirma que va ser molt dur tant per al seu gos, Prinsen, com per a ell mateix. Tot i això va obtenir una meritòria novena posició, amb un temps de 53 minuts i 4 segons. El campió va ser el norueg Ygve Hoel, amb 39 minuts i 25 segons.

El múixer vallbonenc deixa enrere el Campionat del Món amb cert mal regust de boca, però ja prepara il·lusionat i esperançat el següent campionat, que se celebrarà el 2017 a Canadà- Ontario. Abans, el 2016, té previst participar en el proper Campionat d’Europa a Noruega. I a curt termini, els dies 7 i 8 de març vinents, prendrà part en el pròxim Campionat d'Espanya, en què espera consolidar la gran trajectòria dels darrers anys i revalidar el títol per quart any consecutiu.