TORNAR
PUBLICITAT

Aliments que enforteixen el nostre pèl

Dimecres, 11 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

YVETTE PONS. Has notat que darrerament et cau més el pèl? Et sol passar cada any més o menys en les mateixes estacions? Això és una cosa normal, no hauria de ser preocupant, però quan la caiguda del cabell és més notòria és bo conèixer alguns aliments que ens poden ajudar a prevenir-la.

A causa de les característiques del nostre clima, els cicles del creixement del nostre cabell solen ser semblants per a totes les dones i homes. Durant l'hivern el nostre cabell pateix les inclemències del fred i els canvis bruscos de temperatura i és per això que durant la primavera el cabell es regenera iniciant el canvi per una pèrdua o caiguda temporal, continuant el cicle amb el creixement del nou cabell. Això és una cosa temporal i se soluciona per si sol.

Tot i que és bo conèixer l'alimentació que ens ajuda en aquest procés natural a reduir la caiguda excessiva i a enfortir el nou cabell. En una alimentació conscient busquem aquests aliments que ens aporten les vitamines i els nutrients adequats per lluir un pèl fort i sa, i són els següents:

Les vitamines A, B i C que ens aporten els làctics, l'arròs, el blat, en les fruites: les taronges, les pomes, les pastanagues, el kiwi, la civada, etc.

No pot faltar-nos el ferro, important nutrient que ens ajuda a mantenir sans els fol·licles del pèl. El podem trobar en els llegums: les llenties, els cigrons, els espinacs, l'api, etc.

També és recomanable no oblidar el Coure que ens aporten els fruits secs com les nous, les avellanes, així com el cacau, els xampinyons, la soja, els llegums, etc.

En el cas del Zinc, és un immillorable antioxidant que ajuda a prevenir la caiguda del cabell. Alguns aliments que ens aporten Zinc són els espàrrecs, l'albergínia, els cigrons, el plàtan, les figues o el germen de blat.

El següent nutrient és molt conegut pels seus beneficis per aconseguir un cabell sa i fins i tot ja s'ha inclòs en innombrables productes de bellesa capil·lar, la Biotina, important també per a la salut de la pell i les ungles. Es pot assimilar al nostre organisme quan consumim productes derivats de la llet, mengem maduixes o complementem els nostres menjars amb llevat de cervesa.

Finalment, els dietistes recomanen també l'Àcid fòlic que ho aconseguirem mitjançant el suc de taronja, els espàrrecs, el bròquil, la remolatxa, l'alvocat, etc.

També, a part d'aquests aliments rics en vitamines i nutrients, podem trobar en farmàcies o botigues de productes naturals complements específics per a prendre en forma de càpsules o butllofes que ens ajudaran a nodrir el nostre pèl quan està fràgil i la caiguda sembla no parar amb els canvis d'estació.

 

Yvette Pons. Institut d'Estètica


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.