TORNAR
PUBLICITAT

Sèrums facials: què són i com els usem?

Dimecres, 28 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

YVETTE PONS Com passa amb la majoria de cosmètics facials, no tots els sèrums són iguals ni s'haurien d'usar per a qualsevol tipus de pell. Cada composició és específica i està pensada per generar un tipus concret d'efectes sobre la pell de la cara, el coll i l'escot.

La seva principal característica és que es tracta de tractaments cosmètics amb una elevada concentració. La seva acció és més potent i efectiva que la de la crema hidratant. La textura de la majoria de sèrums és molt lleugera i per això la seva absorció és ràpida i capaç d'arribar a les capes més profundes de la dermis. Encara que és important destacar que no s'haurien d'utilitzar sols, sobretot en la rutina matinal, ja que no contenen protecció enfront de l'acció dels raigs ultraviolats.

L'ordre més recomanat per mantenir una rutina de bellesa facial seria el següent:

En un primer lloc és bo fer una neteja de la pell amb un producte específic que aplicarem de la mateixa manera, massatge, a la cara, coll i escot, posteriorment aplicar el tònic, encarregat d'equilibrar el Ph de la pell, aplicant-lo mitjançant petits tocs.

En aquest moment entra en joc el sèrum. El seu efecte ajuda a potenciar el de la crema hidratant, aplicar-lo també mitjançant tocs seguint el següent ordre: "Galtes, nas, front, barbeta i oval facial".

Finalment, la crema hidratant concreta que haurem escollit per a les nostres necessitats: lluminositat, fermesa, taques... L'efecte d'aquesta crema es veu clarament beneficiat quan s'ha realitzat correctament tots els passos anteriors.

Cal seguir les instruccions d'aplicació de cada producte en concret però l'habitual és que siguin necessàries tan sols de 2 a 4 gotetes. Es pot usar dues vegades al dia però si hem d'escollir, preferentment el farem servir a la nit, ja que el seu efecte intern és més eficaç en fase de regeneració cel·lular.

El sèrum s'ha d'usar sobretot a partir dels 30 anys, ja que en aquesta edat apareixen els primers signes d'envelliment, i és quan és ideal començar a combatre'ls. A vegades pot ser que hagi de començar a usar-lo fins i tot abans per problemes de sequedat excessiva, tractament de taques o acne.

Al mercat de la cosmetologia hi ha diversos tipus de sèrums, específics segons la seva acció i composició:

Per tractar l'excés de sèu i equilibrar la dermis hi ha els sèureguladors.

Per tractar les taques cutànies tan facials com a l'escot i disminuir la seva coloració, els sèrums despigmentants.

Per aconseguir un efecte de fermesa immediata i mantenir aquest efecte en el temps, els reafirmants. Si vols un lífting instantani que et sorprendrà afegeix unes gotetes d'aquest sèrum a la base de maquillatge i aplica'l sobre la cara amb suaus tocs.

Per a una dosi extra d'hidratació en el cas de pell seca, o per a persones que treballen en ambients molt secs, els nutritius.

Per compensar i controlar els signes d'envelliment, com les arrugues i la flacciditat, els sèrums anti-aging.

Malgrat aquests diferents noms, tots els sèrums haurien de complir amb quatre característiques bàsiques que els fan efectius:

1) Tenir una composició altament concentrada d'ingredients

2) Textura de fàcil absorció que no deixa pel·lícula greix

3) Els resultats han de ser immediats creant sinergies amb els altres cosmètics

4) Per la seva acció i composició realitzen una reparació profunda de la pell

Després d'aquesta introducció senzilla dels sèrums, pots buscar a persones especialitzades que t'aconsellin quin és el més adequat per a les teves necessitats i provar aquell que t'ajudarà a completar, oferint resultats espectaculars, la teva rutina de bellesa facial.

YVETTE PONS. Institut d'estètica


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.