TORNAR

Espècies en perill d'expansió!

L'A.E Torxa exposa els residus recollits dels boscos

Divendres, 26 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Agrupament Escolta Torxa, a iniciativa dels mateixos joves Pioners i Caravel·les, es van proposar netejar els boscos de Can Masarnau i La Tossa. Ells mateixos han quedat sorpresos de l'enorme quantitat de deixalles que la gent deixa al bosc i han volgut fer una exposició amb l'objectiu de criticar i condemnar aquest incivisme. L'exposició es podrà veure aquest divendres de 9.30 a 13.30 i de 17 a 21h i el dissabte de 10 a 13.30h. Recorden que l'ésser humà és l'únic animal capaç de destruir el planeta; però també és l'únic animal capaç de recuperar-lo.

La recollida

Les antigues baranes de La Tossa estaven llançades sota els marges

Han recollit quilos i quilos de llaunes

Dos dels joves de l'agrupament, en Joan i el Quim ens expliquen que van destinar dos dies a fer la neteja, un a Can Masarnau i l'altre a la Tossa, però que no hi ha haver temps per netejar-ho del tot. Recorden l'impacte que els van causar 'els marges dels camins cap a Can Masarnau, a banda que estava ple de deixalles, i llaunes, hi vam trobar una banyera i més d'un wàter'.

Llaunes de refrescs i conserves que ja no es fabriquen, marques que han desaparegut del mercat, ampolles amb formats que ni els joves ni els mateixos monitors havien vist mai...

'Ens vam passar més de 5 hores en una sola zona, i no vam poder recollir ni la meitat del què hi havia' recorden, 'sota els barrancs de La Tossa, tot és merda' explica l'Alba.

A l'exposició-denúncia s'hi poden trobar des d'importants volums de llaunes, pilotes, ampolles de vidre o estructures de paperera, fins a les antigues baranes de La Tossa 'cosa que només vol dir que els que les van anar a canviar, els operaris, enlloc d'endur-se les velles les van llançar barranc avall' assenyalen.

A banda de la tasca de recollida, els joves Pioners i Caravel·les han llegit un manifest en la inauguració de l'exposició on a banda de donar les gràcies pel suport a l'ajuntament d'Igualada, al d'Òdena i el Patronat d'Esports de Montbui, lamenten que l'ajuntament Montbuienc no els donés un cop de mà i insten a les institucions públiques a treballar per cosncienciar una mica més a la població i aprendre mesures per netejar els entorns.

L'exposició, que es pot veure a la sala Ars Antiqua, es pot visitar aquest divendres, de 2/4 de 10 a 2/4 de 2 i de 7 a 9, o bé el dissabte de 10 a 1. Podeu veure algunes imatges de la inauguració de l'exposició a la Fotogaleria.


3 Comentaris

D

Dani

Montbui

26 de juny 2009.10:22h

Respondre

Pel que fa al manteniment dels nuclis que no siguin Sant Maure (tot i que seria discutible) comprovem un cop més la política de l’Ajuntament de Montbui: anar fent i ja s’ho emportarà el... Llegir més temps...

T

Toni

Igualada

26 de juny 2009.08:48h

Respondre

Hi estic d’acord! Bona feina!

A

Anna

Igualada

26 de juny 2009.08:34h

Respondre

Felicitats! Aquest és un esperit al que malauradament no estem gaire acostumats. Nois, us felicito. Bona feina. Veig que fins i tot vosaltres heu topat amb l’administració...vergonya els hauria... Llegir més de fer!
Seguiu així, sou un orgull, de debò.
Recomano que aneu a veure l’exposició, vaig quedar al·lucinada quan hi vaig veure les antigues baranes de la Tossa: un 0 per l’aj. de Montbui, o si més no pels seus operaris.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.