TORNAR
PUBLICITAT

Un projecte europeu fa possible reduir el consum energètic de la depuradora de Carme en un 15%

La iniciativa també millora la qualitat de l’aigua que surt de la planta un cop sanejada

Divendres, 4 juliol 2014. 03:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Agència Catalana de l’Aigua està participant en un projecte europeu, l'OptimEDAR, destinat a millorar el funcionament de les depuradores desenvolupant noves solucions tecnològiques. Un dels grans avenços s'ha desenvolupat a la depuradora de Carme, posada en servei el 2010 i de la qual l’ACA és l’administració actuant.

Vista de la depuradora de Carme

Sondes instal·lades a la depuradora de Carme

Un dels objectius de la intervenció és incrementar l’eficiència del reactor biològic de plantes petites i mitjanes. En aquest sentit s’han desenvolupat una sèrie de millores a la depuradora que han fet possible reduir en un 15% el consum energètic de la planta i que també han contribuït a millorar la qualitat de l’aigua sanejada pel que fa a l’eliminació de nutrients.

Totes aquestes dades s’han donat a conèixer en una jornada duta a terme ahir a l’Hospitalet de Llobregat per informar de l’estat i evolució del projecte. OptimEDAR, liderat per Adasa (enginyeria de solucions tecnològiques aplicades al cicle integral de l’aigua), amb la participació d’Ecotrust (empresa dedicada a la instal·lació d’estacions depuradores a Romania) i AMMI Technologies (empresa espanyola de fabricació de components electrònics), se centra en el desenvolupament i posterior comercialització d’una nova solució que permeti reduir en un 25% els costos energètics del procés de depuració, millorar la qualitat de l’aigua sanejada, amb un 20% menys de nitrogen i fòsfor i reduir en un 15% la producció de fangs.

Les millores se centrarien en l’explotació de les plantes, aplicant sistemes de control més eficients.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.