TORNAR

Quatre municipis anoiencs en el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic

Compromís a reduir el 20% de la contaminació i augmentar l'eficiència energètica

Dijous, 19 febrer 2009. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Igualada s'ha afegit als altres municipis de la comarca que ja han subscrit el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic. Amb la capital de la comarca, ja són 4 els municipis que s'han compromès amb un paquet de mesures acordat per la Comissió Europea de l'Energia: Sant Marti de Tous, Sant Martí Sesgueioles i Vilanova del Camí. Per la seva banda la Diputació de Barcelona ha iniciat el Programa de suport als Ajuntaments per a l’adhesió al Pacte d’Alcaldes.

A través del conveni amb la Diputació de Barcelona, els ajuntaments que han signat el Pacte amb la Unió Europea poden accedir al suport econòmic i tècnic atès el seu compromís en: reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020, incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

Igualada comença a elaborar el Pla d’Acció

En el marc d’aquest Pacte, la Comissió Europea va convidar Igualada a la Cerimònia del Pacte d’Alcaldes, celebrada al Parlament europeu, el passat dimarts, 10 de febrer. En aquesta cerimònia, l’alcalde, Jordi Aymamí va signar oficialment el Pacte.

Per tal d’assolir l’objectiu previst per al 2020, a Igualada ha començat a treballar en la redacció del PAES, amb el suport de la Diputació de Barcelona. El PAES (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible) és el document on es concretaran les accions que ha de dur a terme Igualada per tal de superar els objectius establerts per la UE per al 2020, anant més enllà de la reducció del 20% de les emissions de Gasos Efecte Hivernacle.

Aquest PAES inclou:

1. Recollida d’informació (en procés).

2. Elaboració del PAES: estimació d’emissions del municipi, diferenciant les emissions que es produeixen al terme municipal i les que són pròpies de l’activitat de l’ajuntament, diagnosi i pla d’acció (aquestes accions es definiran

pels sectors d’activitats on l’ens local té competència).

3. Procés de participació, doncs el Pacte d’Alcaldes/alcaldesses determina que el PAES ha de ser participat.

4. Pla de seguiment, amb un model d’informe de compliment del pla, que l’ajuntament ha de presentar a la UE de manera bianual.

El PAES s’ha encarregat des de la Diputació a l’IMIS, amb un import de 21.000€, dels quals 18.900€ són aportats per la Diputació i 2.100€ per l’Ajuntament d'Igualada.

Documents adjunts

Pacte d'Alcaldes1 Comentaris

D

Diari Avui 23/02/2009

Barcelona

24 de febrer 2009.21:34h

Respondre

ALCALDE D’IGUALADA

Jordi Aymamí

Exemple per reduir la contaminació

Igualada és un dels municipis que rebran més bona nota en l’informe de la conselleria de Medi Ambient i Habitatge sobre... Llegir més la contaminació.
L’Ajuntament hamillorat el sistema de clavegueram i de les aigües residuals, de manera que així ha reduït substancialment la contaminació
per sulfur d’hidrogen. Aquesta actitud del consistori presidit per Jordi Aymamí demostra com l’eficàcia en la lluita per un millor
medi ambient és possible amb mesures raonables i ben estudiades. Malgrat tot, onzemunicipis de Catalunya continuen superant el
límit de contaminació establert pel govern.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.