TORNAR

La Coll@nada ampliarà la seva oferta de Festa Major amb un espai propi al Rec

Hi haurà un nou emplaçament dels actes juvenils, obert tota la setmana de festa

gent
Divendres, 7 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El col·lectiu juvenil vol fer-se gran i passarà a un nou emplaçament al Rec on centralitzar les seves activitats. Aquest dijous van donar a conèixer aquest pas.

Convertida, després de 13 anys, en una part integral de la Festa Major, els col·lectius que conformen la Coll@nada -organització que organitza una trentena d'actes durant la setmana de les festes de Sant Bartomeu-, han anunciat un canvi substancial pel que fa referència a les seves activitats. Les activitats de la Coll@nada seguiran gravitant a l'entorn del Rec, però en un nou lloc: una superfície a l'aire lliure i amb més dies d'obertura. Canviar per millorar: "és un salt. Tots els projectes necessiten anar canviant i innovant, per fer més sostenibles els mateixos". Es considera que s'ha arribat a un perillós punt de massificació a l'espai de barraques. L'organització parla no d'un simple canvi de lloc, sinó d'una ampliació de l'espectre de públic: s'acollirà també la Coll@nadeta: "pensat per i per als més petits i petites, que puguin gaudir d'una programació popular".

La cursa dels Jocs Bèsties, un dels 'shows' de la Coll@nada al RecLa construcció de l'alternativa de la Coll@nada va fer que durant uns anys coexistissin la Festa Major a Les Comes i al Rec. Amb l'eliminació de l'opció de Les Comes, molta de l'oferta nocturna es va focalitzar a l'espai de barraques, de manera que per al criteri del col·lectiu, aquest lloc ja "no respon a les nostres inquietuds. Un model massificat, i només basat en l'oci nocturn ens queda petit". En aquest sentit, el canvi contribuirà a "superar la associació de nocturnitat amb joves" amb l'ampliació en dies i en horari de les activitats del col·lectiu.

Una de les persones que participava a la roda de premsa, Cristina Benito, aclareix que es crea "un territori festiu, a prop del centre. Amb les caracteristiques polivalents que ens permetin pensar una programació que vagi des de els més petits fins aquells que marxen quan surt el sol. Això vol dir seguir reclamant l'espai públic en cada activitat de la Coll@nada però guanyant un espai estable" que permetrà accions com l'esmentada de la Coll@nadeta.  

Ressalten que aquesta nova ubicació permetrà "més Festa Major". Així "serà un espai obert tota la setmana, i que vol complementar les propostes ja habituals del programa festiu". Sobre la qüestió de les barraques, no hi ha una ruptura amb aquestes, però matisen que "van sorgir fa 14 anys com una proposta perquè l'oci no fos mercantilitzat" i que "han experimentat un creixement molt ràpid".


1 Comentaris

J

Joan Queralt

Igualada

7 d'abril 2017.13:51h

Respondre

Aquesta proposta només té un nom: rebuig social. És l’exclusió deliberada del grup de la collanada perquè no vol interacció social amb els altres (els de barri, els quillos, els heavys...)... Llegir més que fins ara han participat de l’espai de barraques. Realment ho saben vendre molt bé, però ens enganyem. Només es tracta de rebuig passiu, de fer un pas al costat, per tenir ”el seu propi espai d’oci”, els seus amics, i que pagui la factura l’Ajuntament. La Fesa Major ha de ser inclusiva i popular. Ho trobo indignant!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.