TORNAR
PUBLICITAT

La desena Nit de la Professió aplega a 170 persones

Durant la vetllada es van lliurar també beques de 1.500 euros a dos estudiants

gent
Dimecres, 25 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Unes 170 persones van assistir a la Nit de la Professió d'enguany, el passat 20 d'octubre. El sopar va reunir a diverses personalitats del món de la política i es va fer una retrospectiva 

La Nit de la Professió, el punt de trobada anual dels professionals de la Salut de l'Anoia, ha celebrat ja els deu anys. Aquest esdeveniment reconeix la seva tasc i apropa els diferents col·lectius sanitaris en una vetllada. Els organitzadors, la filial a l'Anoia de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i les delegacions a l'Anoia del Col·legi de Metges, el Col·legi d'Infermeres i Infermers, el Col·legi de Farmacèutics, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, van plantejar una NIT una mica diferent dels anys anteriors. L'efemèride dels 10 anys els va convidar a donar-li un toc més festiu.

La sala de Mas dels Vivencs, la nit de divendresEl lema, per tant, només podia ser en clau de celebració: "convidem a tothom a penjar la bata blanca i vestir-se de festa". El sopar va comptar amb l'assistència de diferents representants dels col·legis oficials organitzadors; Albert Tort, president del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, Jaume Sellarès, vici-president del Col·legi Oficial de Metge de Barcelona, Jordi de Dalmases, president del col·legi de farmacèutics de Barcelona, Guillermo Mattiolo, president de la Secció de Clínica, Salut i Psicoteràpia del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Francesc Rubí, vocal de la junta de govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i també de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, la gerent de la regió sanitària Catalunya Central, Marta Chandre, la directora del Servei d'Atenció Primària a l'Anoia, Carme Riera, el gerent del CSA, Ferran Garcia, entre altres.

Al llarg de la nit, es van fer projeccions que recollien testimonis dels protagonistes d'aquests 10 anys i música en directe a càrrec del grup Rockbato, amb la característica que gran part dels seus integrants són professionals sanitaris. La Nit però va mantenir la mateixa essència de sempre essent, un acte de benvinguda a tots els companys i companyes que han iniciat la seva formació especialitzada, i de reconeixement a tots aquells que durant aquest darrer any han deixat l'exercici actiu de la professió. Els professionals que aquest 2017 han rebut l'homenatge de tot el col·lectiu per la seva jubilació han estat les infermeres Teresita Sureda i Rosa M. Claramunt, el farmacèutic Toni Secanell i el metge Joaquim Fernandez Bayon. D'altra banda, la Nit de la Professió també va donar la benvinguda a 13 professionals que enceten l'etapa de residents en diferents especialitats als centres de salut de l'Anoia i a l'Hospital d'Igualada.

També hi va haver un moment per lliurar la beca 'Nit de la Professió' que compta amb la col·laboració de MIPS Fundació Privada i el premi del mateix nom, destinats, ambdós, a donar suport aquells treballs o projectes de recerca i/o innovació en l'àmbit de la salut i dotats en 1.500 euros. Els projectes guanyadors van ser; 'Càncer de pell a l'Anoia' de Marta Cucurell en l'apartat de Beca i el Premi es va atorgar al treball 'Explorant la relació entre l'autolesió no suïcida i el trastorn límit de la personalitat en adults joves' de Daniel Vega.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.