TORNAR

Els dobles de pel·lícula del futur s'entrenen a Igualada

Es preparen per a salts de 18 metres tot simulant caigudes o suïcidis

gent
Dimarts, 17 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana passada, l'agència In Extremis, que forma a especialistes en doblatge de films, va portar als seus alumnes a Igualada. Més d'una desena de persones van treballar al costat de grues Queraltó com preparar les caigudes. Entre elles, l'igualadí Arnau Mateu. 

Darrere de cada caiguda o salt de les estrelles del cinema, hi ha un home o una dona que s'ha preparat a fons per encarnar a qui surt al cartell de la pel·lícula en aquesta tasca més que difícil. Un grup de persones que es formen en aquest art dels dobles va venir fa uns dies al costat de l'antiga N-2 d'Igualada, al terme d'Òdena, vora el taller Queraltó, per entrenar-se per a les caigudes i salts. En concret, va venir un grup de l'acadèmia In Extremis, que van saltar des d'una grua fins a un matalàs que aportava la pròpia agència. Dels que van fer el salt hi havia un igualadí, Arnau Mateu, que s'ha donat a conèixer pel seu pas a programes com 'Ninja Warrior' i que es prepara per ser actor de doblatge. Explica que "mai havia fet la prova en aquest matalàs que vam utilitzar. El matalàs té diferents alçades i es pot inflar més o menys i la grua també es pot graduar. Va ser una experiència molt interessant".

Es van assajar caigudes des de diferents alçades per als integrants de l'acadèmia. "T'entrenes principalment a saber caure bé. Si ho fas com ha de fer-se, caure pla, els salts poden arribar a ser de 25 metres" comenta Arnau Mateu, que fa més d'un any que va començar a interessar-se per aquest món. En les proves de la setmana passada, "tothom se'n va sortir prou bé, ja fos fent una voltereta a l'aire o alguna filigrana".

En el seu cas, les caigudes que es van assajar van ser d'un màxim de 18 metres, que equivaldria a uns cinc pisos. "En les pel·lícules d'acció, els especialistes són emprats freqüentment pels salts i les típiques persecucions per les teulades o baralles als terrats". Els dobles s'han de preparar per caure pla de panxa o d'esquena: "és al contrari de l'aigua, on és important no caure de panxa. Amb els matalassos que fem servir, cal caure com més pla, amb el màxim contacte amb la superfície".

Per entrar al circuit d'especialistes, "primer cal acabar el curs i una vegada tens el diploma començar a acudir als càstings" explica Arnau Mateu. I en aquest punt, a part de la preparació, ja hi entren altres factors "com la constitució física o el color del cabell, que l'aparença que tens s'ajusti a la de l'actor principal".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.