TORNAR

La Llacuna reuneix productes de qualitat i proximitat a la Mostra d'Embotits i Vins d'Altura

Diumenge, la mostra rebrà la visita d’Artur Mas i Gavarró, 129è president de la Generalitat de Catalunya.

gent
Divendres, 14 octubre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa anys, la Llacuna està fent una aposta important per situar-se com a destí turístic, però també per fer destacar els seus productes a nivell gastronòmic. Aquest dissabte a la tarda enceta la seva Mostra d'Embotits i Vins d'Altura, que se celebra per novè any, per exhibir el seu potencial en aquesta matèria. 

La Llacuna acollirà aquest cap de setmana la novena edició de la Mostra d'Embotits i Vins d'Altura, una fira gastronòmica i participativa protagonitzada per l'embotit, el vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat característics del territori.

La mostra, organitzada per l'Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització i promoure'n el seu consum, a més de posar en valor el món rural i el turisme d'interior. La Llacuna, a més de 600 metres d'altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció d'aquest tipus de vins, coneguts com a Vins d’Altura i és reconeguda pels seus excel·lents embotits. La Mostra d'Embotits i Vins d'Altura tindrà lloc els dies 15 i 16 d'octubre si bé el seu punt àlgid serà diumenge al migdia, a la plaça Major, amb la mostra d'embotits, vins i caves d'altura, i altres productes agroalimentaris com el formatge i tota mena d'activitats relacionades amb els vins i la vinya.

Una mostra que té una bona acollida els darrers anysLa celebració començarà el dissabte 15 d'octubre a les 8 del vespre, al local de Cal Sagrera, amb una conferencia sobre 'El mapa dels sòls, el canvi climàtic i com afecta a la vinya' a càrrec de Josep Ribas, enòleg. Seguidament debat obert i participatiu presentat per Ricard Roca. A continuació hi haurà un berenar-sopar amb degustació d'embotits, formatges i vins, amenitzat amb música en directe. La vetllada continuarà amb l'entrega del premi Raïm d'Altura, un reconeixement pel qui recau, de la feina ben feta i dedicació. El preu del berenar-sopar és de 8 euros. Els tiquets es poden comprar o reservar a l'oficina de turisme o a l'Ajuntament.

L'endemà, diumenge 16 d'octubre, tindrà lloc la Mostra d'embotits, vins i caves d'altura, a la plaça Major en la que hi participaran més d’una desena de productors de vins i embotits i també de formatges. A més, hi haurà tota mena d'activitats relacionades amb els vins i la vinya per a tots els públics, com el concurs d'aixafar raïms, l'intercanvi de plaques de cava, una exhibició d'un bufador de vidre i fassina d’aiguardent, un taller de treballar amb fang, pintar amb vi, entre altres manualitats.

Diumenge, la mostra rebrà la visita d'Artur Mas i Gavarró, 129è president de la Generalitat de Catalunya. Els tiquets per a la degustació de vins, formatges, embotits i postres es podran obtenir a l'estand de l'Ajuntament. Amb la compra d'un tiquet es podrà gaudir d'una degustació d'embotits, formatges, postres, vins i caves d'altura.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.