TORNAR

La Nit dels Cuiners de la confraria de la Vinyala reuneix 235 comensals

Rosa Maria Cuscó i Carme Monclús són noves cuineres de l’entitat

gent
Dimecres, 19 juliol 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Vuit cuiners, vuit receptes de cargols, 110 quilos de vinyales i molta gent. La vetllada va portar a molts dels 175 confrares que hi ha actualment en aquesta entitat nascuda el 2010.

El segon dijous de juliol va tenir lloc la Nit de Cuiners a l'esplanada dels restaurant Samuntà. És la festa que acomiada la temporada de la confraria, es reconeixen els confrares i s'investeixen nous cuiners d'aquesta varietat de cargol vinyal. La vetllada va reunir 235 persones, confrares i amants del cargol vinyal provinents de tota la comarca i altres indrets del territori català, que es van aplegar per degustar les diferents varietats de cargols, concretament 8 receptes, un total de 110 quilos de vinyales, cuinats pels vuit cuiners oficials.

Una vetllada que va reunir 235 persones a l'esplanada del SamuntàL'àpat es va desenvolupar amb un gran ambient distès i de gran germanor. Un buffet de primers, les vuit varietats de cargols, unes postres especials i, com ja és tradicional, un cremat van ser el menú de la Festa. Un dels moments de Nit va ser quan, els confrares cuiners acompanyats per 2 eterns aspirants, com a jurat, van acreditar a les aspirants, Rosa Maria Cuscó i Carme Monclús com a noves cuineres de l'entitat. Els cuiners de la Confraria tenen l'autoritat per cuinar, aconsellar i ajudar a qualsevol activitat relacionada amb cuinar cargols en nom de la Confraria.

Com cada any, el sopar va servir per nomenar els nous confrares. La propera cita per la Confraria de la Vinyala serà el setembre, com a col·laboradors amb la Fira de la Vinyala a Òdena. Seguidament, el mes d'octubre s'iniciarà "els dijous de vinyales" un sopar que es realitza cada vegada en un restaurant diferent i en el què es cuina una recepta de vinyales. La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va nèixer l'any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 175 confrares. Entre les activitats fixes, la Confraria acaba la temporada cada any al juliol amb la Nit de cuiners.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.