TORNAR

Una parella vilanovina queda segona al Campionat català de petanca

A la prova, el doblet Caldito-González competia contra 170 parelles

gent
Divendres, 13 juliol 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per a ells dos la petanca és una manera d'entretenir-se i reforçar l'amistat, però ara -a més- han donat una alegria al seu club. El doblet vilanoví González-Caldito ha quedat segon al campionat de Catalunya de fa poques setmanes.

A Vilanova, el Club Petanca està d'enhorabona. La parella esportiva que formen Alfonso González Maturana i Carlos Caldito Cid ha estat notícia aquest final de temporada: han quedat segons, sots-campions per tant, del Campionat de Catalunya de doblets que es va celebrar el mes de juny. El tàndem vilanoví que ja havia competit altres vegades en melés o campionats de tripletes, ho feia per primera vegada junts en aquest campionat de doblets i l'estrena ha estat tot un triomf.

Fa set i cinc anys, respectivament, que Caldito i González estan al Club Petanca Vilanova, però aquest és un dels èxits esportius més rellevants que han aconseguit. I no sense esforç, perquè ja fa alguns anys que intenten endur-se aquest campionat. La segona posició és una recompensa després de quatre caps de setmana consecutius, matí i tarda, enfrontant-se entre les 170 parelles que participaven de tot Catalunya. Van arribar ben preparats i han posat el segell d'or a la temporada del Club Petanca Vilanova.

Caldito, esquerra, i GonzálezDe fet, entre les quatre millors parelles del campionat i va haver una altra vilanovina, en aquest cas del Club Petanca Santa Lucía. Caldito i González es van veure les cares amb uns amics: Ángel Díaz i Marcos Moreno. En saben treure la punta divertida, perquè com reconeix Alfonso li tenia ganes al seu amic Ángel. A la final es van enfrontar a la parella de germans de l'Associació Esportiva Can Cuyas, Antonio i José Díaz Romero, i van estar a punt de fer-se amb el campionat en una renyida partida que es podria haver decantat cap a qualsevol dels dos clubs, perquè va acabar amb el marcador 13-12. És per això que el gust que els queda als vilanovins és de victòria.

Per a tots dos, la petanca és per sobre de tot un joc i un entreteniment que els permet passar bones estones amb els amics. Pel que fa a la tècnica i a la pràctica purament esportiva, destaquen que és fonamental l'estratègia i que també juga un paper molt important la ment; ser constant, evitar venir-se avall quan una jugada no surt com esperaves i mantenir alta la moral. Tot plegat tenint en compte també que és un esport que no requereix una gran preparació física, tot i que sí cal estar preparat, sobretot a l'estiu, per aguantar les inclemències climàtiques, durant les hores de joc a l'aire lliure.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.