TORNAR
PUBLICITAT

Milers de persones es bolquen en una Cavalcada igualadina que referma la seva singularitat

El conseller Santi Vila va ser el convidat de la ciutat en aquesta edició

gent
Divendres, 6 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Caldrà esperar un any, però com sempre, aquest lapse de temps, aquesta paciència, val molt la pena. Els Reis d'Igualada van creuar aquest dijous a la nit la capital anoienca, amb un cabal de jeeps, camions, regals i patges que significaven també il·lusió, color, llum i moltes esperances per aquest 2017. Milers de persones van gaudir i confirmar l'extrema popularitat d'aquest esdeveniment.

Des d'un dels balcons de l'antic Hospital d'Igualada -rehabilitat ara com a centre de simulació mèdica, un equipament on l'Ajuntament hi té moltes esperances per impulsar l'economia del coneixement-, els tres savis d'Orient van fer el seu acte de presentació a la ciutadania aquest any. Els Tres Reis, acompanyats del conseller de Cultura i de l'alcalde Marc Castells, van adreçar-se a la multitud per boca del Rei Negre. Un Baltasar amb trets d'un igualadí il·lustre, Antoni Dalmau. Es va adreçar "als que veniu de fora, als que no poden ser aquí per edat, malaltia o llunyania, sapigueu que teniu el nostre amor". També a les "nenes i nens d'Igualada, aquesta és la vostra festa". Baltasar va agrair el nou himne, 'Cinc de gener'. I va instar als infants "a no fer bondat només abans de la nostra vinguda, sinó durant tot l'any. Sou l'esperança perquè el món sigui millor". Va ser el tret de sortida de l'espectacular cavalcada igualadina que va resseguir els carrers principals d'Igualada amb milers de persones a banda i banda, pendents dels caramels i dels mòbils, preparats per fer fotos quan es plantaven les escales als balcons.

Baltasar, en el seu pas per la Rambla, sol·licitat com sempreAbans, Castells i Vila també van adreçar-se als presents. L'alcalde va esmentar l'ajut del Govern català perquè la Festa de Reis tingui el reconeixement internacional, amb la proposta de ser Patrimoni Immaterial de l'Unesco, i també amb el suport per a ser Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Castells va demanar també "llibertat" per al país, en una picada d'ull a la situació política. Santi Vila va fer un discurs sobre la necessitat d'incloure a tots els col·lectius en aquesta festa i a no renunciar als somnis.

Els somnis vindrien amb els patges a cada casa, entrada la nit. Durant la Cavalcada, les carrosses, seguides d'un torrent de patges -sobretot negres, els predilectes dels igualadins i igualadines-, van passar per l'Avinguda Montserrat, l'Avinguda Caresmar, la Plaça del Rei -on no fa tant s'hi feia la parada pel discurs-, la línia de les Rambles i l'aturada a la Plaça Castells, cosa de les 8 del vespre. 

Galeria

Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada Imatge cedida per Ajt. Igualada


11 Comentaris

C

Curiós

Igualada

14 de gener 2017.17:52h

Respondre

La cavalcada com cada any va ser molt lluida i hi havia molts patges.
Seria molt interessant (però és una dada que ningú deu saber) conèixer quants patges (ja cansats de la comissio) ho fan per... Llegir més lliure (sense estar apuntats)...
Si se sabés aquesta dada esgarrifaria molts membres de la comissió.

O

Observador

Igualada

12 de gener 2017.03:36h

Respondre

Per Ramon F.
Ramon estàs al mateix lloc que l’any passat l’1 de gener del 2016 a les 22:25 responen textualment ”ja n’hi a prou per veure de quin pal vas” a un comentari (totalment... Llegir més constructiu) d’una persona que donava el seu punt de vista. Envian-la així a la foguera (tal i com dic jo que pasa i que feu alguns) pel sol fet d’haver dit que ” ja no era Igualadí ”
En aquell moment ja vas deixar clar que no acceptes les critiques.
Jo ja t’entenc estàs orgullos dels Reis d’Igualada és normal!
Però desperta! I t’ajudaré a fer-ho!! Per que veig que no recordes les moltes mostres de mal estar i sorpresa de l’any pasat en saber com fa les coses la Fundació i/o l’Organització dels Reis d’Igualada.
Sabies que el tema és un dels mes comentats de tot l’any????
I si la gent que no ho veu com tu, (fins i tot aquells que hi col•laboran i no els hi donen ni les gràcies) tenen una mica de raó de tenir pena i ràbia?
Però pot ser tu ets dels que no volen saber o quí sap si ets dels que no volen que tinguem informació.
En qualsevol cas i mai tant ben dit els Reis d’Igualada son molt foscos.
Gràcies

O

Observador

Igualada

12 de gener 2017.00:09h

Respondre

Per Igualadi:
A vegades ens capfiquem amb un assumpte secundari i no ens deixa tenir prou amplitud de mires per abordar tota la realitat que tenim al davant.
Et recordo que el Gobierno Español va... Llegir més declarà Patrimonio Histórico Cultural els toros!!!!! Repeteixo: Patrimonio i Cul-tu-ral!!! (pena i ràbia per molts) però ja s’ho faran!
I que recenment a casa nostra una Creu de Sant Jordi ha tingut de ser tornada després de la poc agradable sorpresa de moooolts (gaire be tots) al descubrir la veritat, que tal joia no era un brillant, tal i com sempre ens havien dit i/o volgut fer creure.
En fi, si vols acceptar un consell fes cas de la dita ”no es or tot el que brilla”.
Gràcies altre vegada.

O

Observador

Igualada

10 de gener 2017.00:47h

Respondre

Per Igualadi,
Ja he concretat quatre coses.Però jo no mes volia exposar els motius que fan que pensi que l’Organització no mareix el reconeixement otorgat.
Gràcies

U

Un observador

Igualada

7 de gener 2017.16:26h

Respondre

Ni milloren ni progresan adeqüadament!!
Jo que no soc professional d’organitzar Reis tinc una llarga llista d coses ha fer tant a nivell arístic com organitzatiu!!!! Tambe tinc una llista de... Llegir més noms acreditats i contrastats de persones que simplement sols d’inici intentarien fer-ho mes.bè (cosa que l’actual organització no sembla que ho faci)
Molta gent no ens atrevim a donar el nostre nom real (per que si no ja sabem que ens espera la foguera) però som molts els que ens fa pena i ràbia que els Reis d’Igualada tinguin tant ”bona estrella” quant en realitat no son dignes.de tal prestigi.
Mala organitzacio, moltes mancances, falta de transparencia ecònomica, nul reconeixament humà....etc,etc.
En fi per mi una injusticia clamorosa.
Gràcies

i

igualadí

8 de gener 2017.23:41h

Què milloraries de la festa ? (sigues concret)

R

Ramon F.

Igualada

9 de gener 2017.16:49h

Observador, tu mateix ho has definit molt clarament: us fa pena i ràbia que els Reis d’Igualada tinguin tant “bona estrella”.

Aquesta es la realitat, mentre que alguns (molts)... Llegir més treballen anònima i desinteressadament perquè aquesta festa sigui la millor: declarada Festa Popular d’Interès Cultural el 2010, Creu Sant Jordi concedida el 2013 i ara Festa Patrimonial d’Interès Nacional. A alguns altres us fan ràbia aquestes concessions i que tal com diu l’article milers de persones es bolquen en una Cavalcada igualadina que referma la seva identitat.

Crec que els que concedeixen aquestes distincions no son pas tontos i la gent tampoc, per tant penso que “no hace falta decir nada mas”

I

Igualadi

Igualada

10 de gener 2017.14:50h

Observador, tu mateix ho defineixes molt be: sou molts als que us fa pena i ràbia que els Reis d’Igualada tinguin tant bona estrella.

A Igualada tenim una Festa de Reis a la que la... Llegir més Generalitat li va concedir la Creu Sant Jordi, anteriorment ja se l’havia declarat Festa Popular d’Interès Cultural, ara es a més a més Festa Patrimonial d’Interès Nacional equiparant-la per exemple a la Patum de Berga o la Dansa de la Mort de Verges i la Generalitat li ha donat l’aval perquè el govern central la pugui proposar perquè la UNESCO la declari Patrimoni Immaterial. A quasi be tothom ens enorgulleix tot això i pensem que les persones que han atorgat aquestes distincions saben molt be el que es fan i no les atorguen per que si.

Per tant el fet de que això a uns quants us faci pena i ràbia penso que parla per si sol

A

Antoni

Igualada

7 de gener 2017.15:19h

Respondre

Enhorabona a la Comissió per l’organització i per la selecció de certs Reis. Qui fa anys us tractava de masclistes i retrògrades ara ja us diu que sou singulars. Gràcies per saber aguantar el... Llegir més tipus en anys complicats i d’aquesta manera hem arribat on hem arribat amb els Reis pels que sospiraven els que estaven a la Casa Gran llavors, però sense que una festa tant maca l’haguem de pagar entre tots els igualadins. Endavant FP comissió de Reis!

j

josep m. torras payerol

Igualada

6 de gener 2017.14:21h

Respondre

Francament sento vergonya aliena per les fotos que pengeu.
Un diari com el vostre hauria de tenir més cura de la qualitat de fotos, que no fan honor a la festa, més aviat la desllueixen.
Penso... Llegir més que és tan important el que escriviu, com la qualitat gràfica del que pengeu i no entenc aquesta desídia en aquest apartat.
Una mica més de professionalitat i cura si us plau.
Cordialment.
Josep M.

d

david

Igualada

6 de gener 2017.09:01h

Respondre

Un any més una cavalcada de reis que ho semblava tot menys reis!!!

Primer de tot sense cap mena de control de seguretat camions i furgonetes que no saps de què són i on van
No hi havia cap... Llegir més control sobre els infants que s’acostaven als vehicles amb el perril que comporta

Després esperar que els reis arribin
Però abans comença el ” Dakar” de jeeps igual que els camions sense cap control un per aquí l’altre per allà...
I el mes perillós tiraven els caramels a la vora del carrer enlloc de la vorera, llavors els infants es tiren per poder agafar els caramels amb el pas continu de jepps
Perfi a l’horitzó veig la estrella que guia els reis ( llavors tot el que ha passat fins ara no deberían ser els reis)
Ara ja és veu la coses una mica més controlada gent de seguretat privada, protecció civil, patges als laterals dels vehicles....

Jo pregunto si voleu una festa amb categoria no hauria de estar tot més ” controlat” per no dir que en cap moment vaig veure cap ambulància per vetllar per la seguretat dels propis patges i del públic

JO HI TROBO A FALTA MOLTA SEGURETAT AL VOLTANT DE JEPPS I CAMIONS

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.