TORNAR
PUBLICITAT

El tast de la Cassola de Vinya i l'Olla de Murri congrega 300 persones a Vilanova d'Espoia

Bona afluència de visitants foranis cap a la Torre

gent
Dimecres, 18 novembre 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'exhaureixen els tiquets de la fira, que supera amb nota el canvi d'emplaçament. L'organització valora l'alt grau d'¡mplicació dels veïns.

La Torre de Claramunt va celebrar aquest diumenge, 15 de novembre, una nova edició de la Fira de la Cassola de Vinya, que enguany s'ha traslladat al nucli de Vilanova d'Espoia. La fira va comptar amb una alta participació dels veïns de la Torre, a més de rebre visitants de municipis propers com Carme, Capellades, Igualada i també de Barcelona. L'èxit de l'Olla de Murri i la Cassola de Vinya va fer que s'exhaurissin els 300 tiquets disponibles. Tampoc hi van faltar les activitats relacionades amb les barraques de pedra com a patrimoni del territori.

Bona resposta del públic, en una jornada assolelladaUn dels principals atractius de la fira va ser la degustació de la Cassola de Vinya i de l'Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat. Enguany es va incorporar com a novetat el tast de l'Olla de Murri, una altra especialitat típica de l'hivern feta amb carn dels corrals i productes de la terra.

La fira va comptar amb tota mena de paradetes: n'hi havia de relacionades amb vins i cava de la zona, d'altres mostraven vells oficis i artesans... Paral·lelament es van fer altres activitats com una trobada de plaques de cava, amb l'intercanvi d'exclusives plaques commemoratives de la festa, o bé tallers infantils de construcció de barraca de pedra seca. A més, durant la jornada es van realitzar passejades per camins de la zona 'ruta de barraques de pedra', amb la col·laboració de l'agrupació Excursionista la Guineu. I al llarg del dia també es va anar projectant el vídeo promocional del municipi de la Torre al centre recreatiu de Vilanova d'Espoia.

Cap a la una del migdia va tenir lloc la inauguració d'una barraca de pedra construïda pels veïns del poble, a càrrec de l'alcalde Jaume Riba i del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete i amb la presència de Jordi Batalla, regidor de l'Ajuntament d'Igualada. Tot seguit, hi va haver una actuació dels gegants i els Falcons de Vilanova d'Espoia, acompanyats dels Falcons de Vallbona d'Anoia.

A 2/4 de 3 va arribar el moment de gaudir de l'Olla de Murri i la Cassola de Vinya, gràcies a la feina dels veïns de Vilanova d'Espoia que havien cuinat amb foc de llenya els dos menjars. Es van vendre la totalitat dels 300 tiquets disponibles, que incloïen la degustació dels dos menjars, una copa de cava o de vi i un bunyol al preu de set euros.

Alta implicació dels veïns

La festa va ser molt participada. Cal destacar la implicació dels veïns d'Espoia, que es van bolcar totalment en l'esdeveniment. A més de donar suport a l'Ajuntament durant el període d'organització, els veïns van començar a treballar amb la preparació del Caldo de Murri i Cassola de Vinya el dia anterior. El mateix diumenge, regidors i veïns van treballar des de les set del matí fins les cinc de la tarda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.