Dijous, 20/6/2013
1072 lectures

Un somriure ben amarg

Quan acabi aquest article “me’n vaig a prendre una cervesa que m’ajudi a oblidar que una vegada vaig tenir drets laborals”. Això diu un acudit gràfic que volta per les xarxes socials. El d’aquests últims dies, però, és el de l’enterrament d’un treballador amb una corona de flors de la CEOE que resa: “acaba pronto que hay que volver al tajo”.

Els acudits gràfics tenen una enorme capacitat de síntesi i al facebook en corren uns quants sobre el treball -si et treuen un somriure és ben amarg- que són vivíssims exemples de la dura situació actual que tenim i que copsen, de manera genial, els sentiments de la ciutadania i les voltes de cargol que tots estem patint. Aquí teniu uns exemples, tots ells amb un denominador comú: la tristesa, l’angoixa, la impotència,.. Tant de bo aquesta situació millori ben aviat!

1.-un rotllo de paper de wàter conversa amb un raspall de dents i es disputen qui dels dos té una feina més dura (què cadascú decideixi i busqui exemples de feines dures i mal pagades).

2.-Déu, que recorda allò de “guanyaràs el pa amb la suor del teu front” i l’home dient-li... “a això vinc a que em donis feina” (la maledicció d’Adam i Eva convertida en la situació humana més desitjable).

3.- L'home de 47 anys que diu que tant li fa si s’ha de jubilar als 67 anys que el què vol es treballar ara, als 47 (pertany a un del grups d’exclosos del mercat laboral).

4.- El jove que va a apuntar-se l’ETT o al SOC i li demanen “m’has de portar un currículum amb experiència, un ull de fènix, les 7 boles de drac i gluten del Mercadona” o el nen a qui la mestra li fa conjugar el futur perfecte del verb treballar: jo treballaré a Alemanya tu treballaràs a Dinamarca, ell treballarà a la Xina...(la impossibilitat de trobar feina al país).

5.- Una dona treballant i pensant ”amb el que guanyo a la feina avui, puc comprar gasolina per venir a treballar demà”( les feines mal pagades i el sentit de la mobilitat geogràfica).

6.- La llar i feina estable representades per una imatge d’un cementiri i una tomba amb un “per fi tinc una feina estable” (la idea de com es visualitza el futur).

Altres articles de Josefa Morón Manzano

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.