TORNAR

Comencen les votacions a l'Anoia

En algunes escoles s’organitzen torns per rellevar-se i descansar durant el dia

politica
Diumenge, 1 octubre 2017. 06:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Han matinat molt o no han dormit gens. En alguns casos -les escoles Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Ramon Castelltort, l'Escola de Música o el Pla de les Moreres- desenes de persones hi han fet nit. Comença l'1 d'octubre.

Encara de nit, l'1 d'octubre arrencava amb centenars de persones als col·legis electorals i poc després de les 5 de la matinada ja es comptaven unes 2.000 persones a diferents punts de la Conca d'Òdena fent cua o ja a dins dels col·legis. Els punts on es concentrava més gent, el CEIP Ramon Castelltort, amb un quart de miler de persones, així com els instituts de Vilanova i Montbui, amb quasi dos centenars. Dos punts especialment crítics, ja que són els únics col·legis electorals que hi haurà oberts en aquests municipis.

L'Espai Cívic Centre, a les 6Un formigueig anava ocupant els carrers d'Igualada i comarca. Als pobles, com Rubió, amb el fred de la tardor que punxa més i amb un únic centre, hi havia ja una desena de persones fent cua sobre les 6 del matí. En algunes escoles -cas del Gabriel Castellà- s'organitzaven torns per rellevar-se i poder descansar en algun moment del dia amb la seguretat que hi haurà algú protegint el col·legi. Tots els centres de vot han aconseguit que almenys hi haguessin una trentena de persones a dins o a fora per evitar el precintament.

Les meses es començaven a constituir vora les 8, quan arribava la notícia des de la Generalitat que s'acceptarà en aquestes votacions el cens universal, és a dir, hom pot votar a qualsevol col·legi. Raül Romeva afegia que es podrà votar sense sobres també i amb paperetes impreses a casa. A l'Anoia, en alguns col·legis, mancaven persones a les meses, però s'ha suplert amb voluntaris. 

Els Mossos passaven a diferents col·legis i aixecaven acta només davant la gernació que hi havia. Poc abans de les 9, han entrat les urnes, entre aplaudiments. I ha començat l'allau de votants a les 9, amb cues a la majoria d'escoles. Fins al moment, sense aldarulls a l'Anoia, amb tots els ulls posats a Barcelona i Girona. A partir de les 10, s'encetaven les incidències amb els sistemes informàtics i es paralitzava per moments el vot a alguns col·legis, especialment a Igualada. 

Galeria



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.