TORNAR
PUBLICITAT

L'absència de dos regidors permet al govern de Calaf aprovar el pressupost

El govern calafí preveu amortitzar uns 380.000 euros de deute l’any vinent

politica
Dimecres, 29 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El fet que no hi fossin dos regidors del Grup Independent per Calaf va allisar al govern de la vila l'aprovació del pressupost pel 2018. Uns comptes que s'eleven a més de 4,9 milions d'euros.

La darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Calaf va aprovar els comptes de l'any vinent. Es tracta d'un pressupost que preveu 4.801.831,74 euros en ingressos i 4.798.081,25 en despeses. El govern assenyala que "posa especial atenció a temes com: inversions en carrers i equipaments, participació ciutadana, renovació de vehicles i la rebaixa del deute". El govern en va tenir prou amb els seus cinc vots, mentre que hi va haver els tres vots en contra de CiU i un vot en contra de GIC-VV. De fet, dos dels regidors d'aquest darrer grup no van poder assistir al ple i no van votar.

El que serà el penúltim pressupost de Junts per Calaf aquest mandat destaca en l'aposta per les millores, arranjaments i manteniment de voreres, asfalt i senyalització. Les obres tindran incidència a carrers com Isidre Vilaró, Mestre Giralt i Sant Pere, a través del projecte de la Llei de Barris. Hi ha la previsió també d'obres a la llar d'infants per acondicionar el pati i arreglar el sistema de climatització. Finalment, es preveu la millora l'enllumenat públic d'alguns carrers i del camp de futbol que actualment està al 20% del servei que marca la normativa.

Més pressupost de participació ciutadana

El 2018 l'Ajuntament donarà continuïtat als pressupostos participatius, en aquesta ocasió amb 60.000 euros. Després de la bona acollida de l'any passat, on es van presentar fins a 10 projectes, aquest any s'ha augmentat en 10.000 euros més la partida i se n'han presentat 14. La proposta del govern també contempla renovar els vehicles dels vigilants i una furgoneta per a la brigada. És farà a través d'un sistema de rènting ja que inclou despeses manteniment, assegurances, canvi de rodes, etc. i a la llarga surt més econòmic.

Diners destinats al deute

Pel que fa al deute i a quina part del compte es destinarà a eixugar-lo, l'equip de govern anuncia que "per al 2018 es preveu amortitzar 381.805,63 euros" i demanar només un crèdit de 175.000,00 euros a la Diputació i així acabar l'any amb un 57,60% euros de deute financer. La xifra depèn dels ingressos finals. Aquesta rebaixa també serà gràcies al refinançament d'un préstec per valor de 905.000 euros a 10 anys contractat el 2011 que estava al 7,31% d'interès inicial i que ara estava al 6,5%. Finalment, s'ha refinançat aquest prèstec - 396.268,45 euros - a un interès del 0,65 la qual cosa suposarà un estalvi de 15.560 euros anuals en interessos fins al 2021.

El grup municipal de CiU va argumentar no votar a favor de l'aprovació dels pressupostos per "la manca de continuïtat d'alguns dels projectes que ells havien iniciat en legislatures passades com: el del tanatori, el sistema wiffi de la Mancomunitat i la participació de Calaf al projecte de l'Alta Anoia", entre d'altres. A més, també van manifestar desconfiança per l'evolució d'alguns projectes pactats conjuntament com la Llei de barris, els horts urbans, la pàgina web del mercat de Calaf o la conexió de la llosa del cavall i/o els arranjament dels entorns del Castell.

La regidora d'Economia i d'Hisenda, Montserrat Mases, va assegurar que cap d'aquests projectes esmentats "s'han aturat ni descartat sinó que estan seguint el seu curs administratiu i que s'executaran abans de finalitzar la legislatura. A més, va manifestar la voluntat de tirar endavant qualsevol projecte que sigui en benefici del municipi sense importar que aquest hagués estat plantejat per un partit diferent al del govern actual".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.