TORNAR

L'acte central d'ERC omple l'Ateneu amb Vergés com a protagonista

Més de mig miler de persones en un emotiu acte i amb el record a Junqueras

politica
Dimecres, 13 desembre 2017. 10:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans van fer una demostració de força a Igualada aquest dimarts al vespre. Un acte també emotiu amb un record als quatre homes que segueixen a les presons espanyoles.

L'Ateneu es va omplir de gom a gom a l'acte central d'ERC de la campanya del 21-D a l'Anoia. Amb la diputada Alba Vergés com a principal reclam, junt a Ernest Maragall, Núria Picas i Antoni Castellà, la sala del teatre igualadí va reunir unes 540 persones. L'acte el va obrir Castellà, amb un discurs transversal i valent, on assegurava "als valents que encara estan a la presó, en Junqueras, en Quim i els Jordis, els diem que no pararem fins que en surtin", mentre que afegia, el mateix Castellà que, "la llista d'Esquerra és la més transversal, la que millor representa l'esperit de Junts Pel Sí".

Va intervenir també la corredora Núria Picas, també a la llista d'Esquerra Republicana – Catalunya Sí; Picas va afirmar que "el dret penal està anant per sobre l'estat de dret en ple S.XXI i això és inadmissible" i va instar a mantenir l'esperit de l'1 d'octubre sense que "com molts cops diu en Jordi Cuixart, que ens aconsegueixin dividir". Hi va haver també un vídeo d'Oriol Junqueras, en un congrés d'Esquerra Republicana del 2011, en què apel·lava l'esforç de treballar units, de ser humils i lluitar per la República Catalana, mentre l'auditori present a l'Ateneu, cridava “llibertat”.

Un Ateneu ple de gom a gom, en el moment de les intervencionsEn la segona part de l'acte, Ernest Maragall demanava "tornar el país als seus únics propietaris, els catalans i catalanes, la societat de Catalunya". Maragall aixecava els aplaudiments del públic demanant que seguissin treballant com fins ara, sense parar, a una setmana del comicis, a una setmana de la victòria, defensant, segons ell, el projecte més ambiciós que mai ha vist Catalunya. I amb aquesta èpica, Maragall donava pas a la candidata de l'Anoia a les llistes d'Esquerra pel 21-D, número 6 per Barcelona, Alba Vergés. Vergés, emocionada, agraïa l'ajuda i esforç de tots els companys del territori que fan campanya amb ella, i que segueixen estan presents a la comarca quan ella ha de cobrir altres actes al país.

La diputada igualadina des de 2012 va  defensar el paper de la dona: "som més del 50% del país i Esquera amb llista cremallera ho representa, amb dones com la Marta Rovira i la Carme Forcadell, així com tants d'altres". Va ressaltar les polítoques de Junts pel Sí, amb Esquerra, amb aspectes com "la renda mínima garantida, tancar la Model, pagar a les farmàcies, revertir les retallades, sanejar el departament d'economia, saldar el deute amb els ajuntaments...". La igualadina animava a votar contra "els que imposen la seva llei amb el pacte del 155. El 21-D hem de tornar a guanyar i ser els catalans qui ens governem a Catalunya". Va tenir un record per Junqueras de nou, remarcant que "com diu l'Oriol, haurem de guanyar, guanyar, guanyar...".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.