TORNAR

Aigua és Vida reclama que es faci pública la segona part de l'auditoria

La plataforma vol que els partits dels municipis de la Conca s’acabin de definir sobre el model de gestió

politica
Dimecres, 13 febrer 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La plataforma demana a Junts per Igualada i als partits de Vilanova del Camí, que després d'estudiar la segona part de l'auditoria, es posicionin sobre el model de gestió. També sol·liciten que s'aclareixi "quins regidors de l'Ajuntament d'Igualada són ara al Consell d'Administració d'Aigua de Rigat".

Aigua és Vida a l'Anoia espera que en breu es donin a conèixer els resultats de la segona part de l'auditoria del serveis de l'aigua, després que fa un any la Diputació de Barcelona fes pública la primera part de l'auditoria que analitza el servei d'abastament d'aigua que presta Aigua de Rigat a Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt. Segons l'entitat, "l'organisme estaria apunt de fer públic el contingut de la segona part de l'auditoria i, per això, exigeix que es faci quan abans millor per tal que els partits puguin analitzar-ne el contingut i proposar en els programes electorals quin model de gestió proposen".

El primer bloc va servir per valorar els actius de la xarxa d'abastament d'aigua d'Igualada en 3 milions d'euros. Segons el col·lectiu, "tenint en compte que l'Ajuntament d'Igualada té una tercera part de les accions de l'empresa, els actius totals de la qual serien 4,5 milions". Aigua és vida ja va considerar llavors que Igualada "s'hauria de fer càrrec únicament del pagament de 1,5 milions pels actius d'Igualada".

El posicionament dels partits

En aquesta qüestió, els partits polítics dels municipis s'han posicionat i "queden ben pocs partits que no s'hagin mullat per un o altre model de gestió" afirma Aigua és Vida. En el cas d'Igualada, cinc partits ja s'han posicionat: quatre a favor de la gestió pública (Esquerra, PSC, CUP i Igualada en Comú) i un per la gestió privada (PP). Queda, per tant, pendent el posicionament de Junts per Igualada (PDeCAT) i de Ciutadans. Pel que fa a Vilanova del Camí, "a excepció d'ERC Vilanova del Camí que defensa la gestió pública de l'aigua, cap altre partit del municipi s'ha posicionament clarament per un o altre model". Finalment, pel que fa a la Pobla de Claramunt, queda pendent el posicionament de Junts per la Pobla de Claramunt (PDeCAT) i del PSC. Els grups municipals de Participa i ERC la Pobla de Claramunt es van posicionar abans de la manifestació de l'octubre a favor de la gestió pública.

Rectificació sobre els càrrecs al Consell d'Administració

Aigua és vida Anoia "vol rectificar una informació que havia fet pública en què assenyalava que Patrícia Illa, regidoria de l'Ajuntament d'Igualada, formaria part del Consell d'Administració d'Aigua de Rigat i estaria cobrant 9.000 euros per aquest càrrec". L'entitat apunta que "Patrícia Illa mai ha format part del consell d'administració i rectifica qualsevol informació pública en que s'hagi pogut afirmar aquest fet". Demanen a l'Ajuntament d'Igualada que "expliqui qui ha substituit Àngels Chacón al Consell d'Administració d'Aigua de Rigat, on hi participen Jordi Pont i Jordi Batalla, i que justifiquin perquè cobren 9.000 euros per assistir a una reunió. Finalment, des d'Aigua és vida, demanem més transparència per a que la manca d'informació no impliqui en el futur errors com aquests".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.