TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada incorporarà dos càrrecs eventuals més

Partits de l’oposició critiquen que ”pot ser un vestit fet a mida per a militants”

politica
Dijous, 27 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El consistori de la capital de l'Anoia tindrà a partir de setembre dos càrrecs de confiança nous, que se sumaran als dos que hi ha des del principi del mandat. Aquestes noves responsabilitats, que ocuparan dues figures encara per decidir, van votar-se en el ple de dimarts a la nit. La majoria absoluta de CiU va decantar la votació, amb l'abstenció d'ERC, PSC i PP i el vot negatiu de CUP i DI.

El govern d'Igualada tindrà al mes de setembre dos nous càrrecs eventuals. La incorporació sorgeix, segons l'equip de govern, amb l'objectiu de reforçar la seva estratègia d'impuls de l'activitat empresarial i econòmica, incrementar l'atractiu i la promoció turística i també posar l'accent en la millora de l'entorn urbà. La creació es va aprovar en el ple ordinari del mes de juliol. La proposta va entrar a l'ordre per via d'urgència, davant la contrarietat de l'oposició. Amb tot, ERC, PSC i PP es van abstenir. La CUP va mantenir un to molt més crític: un dels dos càrrecs és "Delegat de Captació d'Inversions i Promoció de Polígons d'Activitat Econòmica" i l'esquerra independentista va qüestionar aquest càrrec i -entre d'altres aspectes- que n'assumeixi tot el cost Igualada quan ha de donar servei a tota la Conca. 

El ple de dimarts va aprovar aquests nous dos càrrecsSi el cupaire Albert Mateu va posar en dubte les funcions i si els dos nous càrrecs "seran un vestit a mida fet per a militants", el portaveu de Decidim Igualada, Darío Castañé criticava també que "el punt entrés a ultimíssima hora". El primer càrrec té la funció d'executar l'atenció directa a les empreses i el lideratge de la capital de l'Anoia en la captació d'inversions i també la interlocució per part de l'Ajuntament en l'elaboració del nou Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena; el segon càrrec, Responsable del Pla de Millores als Barris i Promoció Turística, assumirà també nous projectes, com el desenvolupament i implantació del futur Pla Local de Turisme o el nou Pla de Millores als Barris.

La despesa en aquestes dues noves figures és de 50.000 euros anuals cadascun. El número de càrrecs eventuals segueix sent inferior al d'anteriors governs, segons admetien els partits de l'oposició, però incidien en que la manera de portar l'aprovació al ple no era la correcta. En opinió de Castañé "són dos càrrecs que sorgeixen derivats de la renúncia de la regidora Àngels Chacón a la dedicació per anar a la direcció General d'Indústria i són 100.000 euros anuals més". Els cupaires reblaven que "no entenem perquè no es manté la infraestructura de captació d'inversions de la Mancomunitat" i si "sent càrrec de confiança, aquesta figura podrà signar quelcom a nivell executiu d'inversions".

Castells: "Cal seguir transformant la ciutat"

En el seu torn al ple, l'alcalde, Marc Castells, argumentava "la necessitat de reforçar aquests dos vessants" de l'acció municipal "per continuar transformant la ciutat i pels importants reptes i projectes decisius per al futur d'Igualada que aquest govern té avui en fase de desenvolupament i que entraran en la seva etapa decisiva en els propers mesos".


5 Comentaris

marciana67

Rosa Maria Pont Dalmau

Igualada

3 de setembre 2017.09:57h

Respondre

Realment en una ciutat on fa uns anys ser mileurista era ser un pringat i amb l’excusa de la crisis s’ha aconseguit que sigui un plaer ser-ho, que l’ajuntament posi a dit dos carrec de... Llegir més confiança amb una sou quatremileurista, considerant que el carrec de confiança de l’ajuntament no el paga l’alcalde del seu sou i multiples dietas que cobra sino entre tots, crec que caldria que ens expliquessin molt be si es realment necessari i sobretot quina preparació tenen aquest dos Srs. estudis, esperiencia previa.... per realment mereixer aquest sou que repeteixo paguem entre tots

D

David

Igualada

27 de juliol 2017.14:29h

Respondre

Joan T, no ho podries haver explicat millor.
Aquesta classe política viu a un altre planeta, i la seva única preocupació és enganxar-se a la mamella.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

27 de juliol 2017.11:34h

Respondre

”pot ser un vestit fet a mida per a militants”

Falta afegir,amics, coneguts i altres llepaculs de la seva corda.
Un verdader escàndol!

J

Joan Ginet

Igualada

27 de juliol 2017.08:26h

Respondre

Mira que be, com que a costa de tots anem amortitzant déficit, així podem anar col.locant amics.

J

Joan T.

IGUALADA

27 de juliol 2017.07:34h

Respondre

Es realment vergonyós la contractació de dues persones per aquesta ‘funció’. Conec de prop un empresari que ha fet i continua invertint en la seva indústria. El fet determinant que segons... Llegir més m’explica l’ha fet decantar cap un o altra polígon dels de la Comarca és, senzillament, el cost del sòl industrial, i l’IBI.
Si resulta que a IGD tenim una càrrega fiscal més feixuga que, per exemple, Òdena o Vilanova del Camí és lògic que l’empresari que estudia grans inversions en el territori plantegi fer-ho en aquests en preferència a d’altres.
Si un botiguer vol vendre més producte –un solar o una nau no te gaire “glamour” que el faci diferent l’un de l’altra- el que ha de ser és competitiu en preu i serveis.
El Sr. Marc Castells que sovinteja àpats amb empresaris ja ho sap això i per boca d’algun d’ells, em consta. El que passa és que la idea que te de ‘continuar transformant la ciutat’ és a base d’encarir-la amb actuacions com lo del Parc recentment inaugurat o aquestes contractacions. Està fent pujar la ‘marca IGD’, confonent preu amb valor, amb prestigi. A la Casa Gran, alguns, viuen en el País de l’Alícia i em meravella veure com només havent reduït una mica l’endeutament de la Ciutat ja es fan proclames per fer noves despeses que, per més inri pagarem per la ‘capitalitat’ de la Comarca i beneficiaran els nostres veïns, més competitius.
A costa d’engrandir l’ego d’uns pocs, només estarem llençant els diners de tots.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.