TORNAR

L'Ajuntament masquefí replica que el contracte es licitarà en breu

El govern convergent de la vila anuncia un contracte de gestió integral de residus

politica
Divendres, 3 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després que Esquerra Masquefa assenyalés al govern de CiU per no haver actuat davant la caducitat del contracte de recollida d'escombraries, des de l'Ajuntament afirmen que la situació no s'allargarà més i que el març ja sortirà a licitació. Fonts del govern afirmen que s'està treballant "des d'octubre" per treure a licitació un nou contracte de servei de gestió de residus.

La situació del contracte de recollida de residus i neteja viària a Masquefa ha provocat aquests dies un frec a frec entre el govern convergent i el principal partit de l'oposició, Esquerra. Els republicans han denunciat que el contracte estava esgotat i que això podia provocar problemes de caire legal a l'Ajuntament. En un comunicat emès aquest dijous, el govern masquefí anuncia que "ja vam fer pública, el passat mes d'octubre del 2016, la seva voluntat de treure a licitació un nou contracte de servei de gestió de residus" i que "s'ha procedit recentment a encarregar a una empresa externa l'elaboració del plec de clàusules del contracte. Per tot plegat, el servei ja podria sortir a licitació pública aquest proper mes de març del 2017".

El batlle de Masquefa, Xavier BoqueteSegons el govern, el lapse des de l'esgotament del contracte antic, el 2011, fins ara, s'ha degut que "volíem donar a tots els masquefins el servei més eficaç i eficient possible de tractament de les deixalles. En aquest sentit, el lapse transcorregut des de l'expiració de l'actual contracte respon al treball realitzat conjuntament amb tots els organismes competents –entre ells, el Consell Comarcal de l'Anoia- per aconseguir el millor projecte possible per al municipi". Al final, però, "davant la impossibilitat de dur a terme una licitació conjunta amb el Consell Comarcal de l'Anoia, opció prioritària en primera instància, el govern municipal entén que el Servei Integral de Neteja i Recollida és el millor model per optimitzar els recursos econòmics". Des de l'Ajuntament afirmen que "el nou model abandonarà l'actual gestió diversificada dels residus i apostarà per la unificació dels diversos serveis de neteja i recollida d’escombraries en un sol ens: el Servei Integral de Neteja i Recollida. El nou contracte inclourà la recollida de la fracció resta, la de la matèria orgànica, la recollida selectiva, la recollida de voluminosos i també la neteja viària".

Per últim, repliquen a ERC que "estem sorpresos per les acusacions rebudes i pel moment en què aquestes es produeixen, sobretot tenint en compte que els treballs per treure a licitació el nou contracte ja estan en marxa".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.