TORNAR

Només sis municipis no cediran els locals municipals pel referèndum

Les majories sobiranistes a 27 de les 33 poblacions, decisives

politica
Divendres, 8 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La immensa majoria dels consistoris de la comarca han avançat els darrers mesos la seva disposició de cedir locals al referèndum de l'1-O. La nit de divendres, 26 dels 33 municipis havien respost afirmativament. 

Des de primera hora del matí de dijous, els consistoris de la comarca van començar a rebre les cartes firmades pel president Carles Puigdemont i el vice-president Oriol Junqueras on es demanava la cessió dels locals habituals dels comicis de cara al referèndum de l'1 d'octubre. El text apuntava que si no es manifesten en un sentit contrari (és a dir, si no es vol facilitar, o si el local no està disponible), es dóna per fet que els espais estaran a disposició. Ja en les primeres hores, els ajuntaments van activar les confirmacions: la capital Igualada, Calaf, Piera, El Bruc, Copons, Tous i Jorba havien firmat al migdia del dijous. Els consistoris de PDeCAT, ERC i CUP han avançat els darrers temps que posarien a disposició els espais habituals. Aquest divendres al vespre, 26 dels 33 municipis ja havien confirmat que cedirien els locals i estava previst que Argençola, l'únic d'ICV al govern, també. Els sis ajuntaments socialistes -Montbui, Vilanova, Vallbona d'Anoia, Els Hostalets, Cabrera i Òdena- es neguen a cedir espais.

L'equip directiu del PSC, amb Iceta, el 2015 De fet, Teo Romero, de Montbui, i Francisco Guisado, Òdena, donaven a conèixer a la tarda que havien enviat la negativa al Govern, emparant-se en la resolució del Constitucional que suspenia la llei del referèndum.  Per bé que tant els Hostalets com Vallbona d'Anoia -amb batlles progressistes- no es van tancar en banda a cedir locals en un primer moment, la situació ha canviat. Vallbona, amb un regidor de CiU al govern que decanta la majoria, decidia no recolzar el referèndum basant-se en el dictamen del secretari municipal.


7 Comentaris

M

MARRASKI

IGUALADA

13 de setembre 2017.18:29h

Respondre

Costa d’entendre això i moltes altres coses,
Que passa amb ls que som catalanistes de tota la vida, però que creiem amb la legalitat i no estem d’acord amb tot això? I no som ni fatxes ni... Llegir més peperos ni botiflers ni res de res.
Tota la vida votants de CiU i amb la U d’Unió, ens hem quedat tirats i estic convençut de que som molts més dels que us penseu.
A Igualada Unió era majoria i ni Convergents ni Unió eem NI SOM indepes

t

toni

igualada

15 de setembre 2017.10:26h

I que te a veure que no siguis ”indepe” a el fet de que no es puguin cedir espais?
A cas no tenim dret a decidir el que volem o no per a el nostre país? Tu vota (o no) el que sentis i et... Llegir més sembli el millor però a la majoria de catalans que volem votar , hem de tenir un lloc per fer-ho.
I si creus en la legalitat, la legalitat es que tenim dret a decidir !!!

Ò

Òscar

Igualada

15 de setembre 2017.18:31h

Saps que pots votar que no??

M

Marraski

Igd

18 de setembre 2017.13:16h

I si els k manen és dediquen a manar, gestionar i mirar per la ciutadania, tota, per a problemes més reals,atur, desigualtat... i no només referèndum?
I si fossin capaços d’asseure’s... Llegir més a una taula i negociar, que és la seva feina fer política.
Parlar, negociar, cedir, són paraules que ni a Madrid ni a la Generalitat saben que volen dir.
Votem si voleu, però parleu i parleu i parleu...

R

Ramon Verges Vidal

Igualada

12 de setembre 2017.20:11h

Respondre

La veritat es que hem costa molt d’entendre la actitud del PSC.

G

Glòria

Igualada

12 de setembre 2017.14:05h

Respondre

no ens mereixem tenir aquests polítics que fan de tot per la ”pasta” i el Poble només el tenen per viure ells bé, com a càcis alguns....massa gent ”aborregada” hi ha

R

Ramon

Igualada

12 de setembre 2017.11:10h

Respondre

Jo, que durant anys m’havia sentit una català-progressista i que, per tant, votava al PSC (en aquell temps ‘Partit dels Socialistes de Catalunya’), em sento profundament trist en veure com... Llegir més s’ha convertit aquest partit.
Ara, pura sucursal de Madrid i amb les directius explicites de la “capital del reino”, ja no saben que és el catalanisme ni els seus valors de país.
Pobre de l’Izeta que fa el paper del “trist pallasso”, però molt més pobres aquests alcaldes, que creient-se legitimats pels vots (o no… cas de Vilanova), han perdut totalment la seva dignitat catalana, per tal d’acotar-se a les imposicions d’uns PSOE-PP afincats a Madrid.
Quin trist destí del que per a molts representava aquell progressisme amb denominació d’origen Catalunya… quina pena.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.