TORNAR

Els ajuntaments anoiencs que obren per la Constitució viuen la jornada amb normalitat

Càrrecs polítics de diversos consistoris també van estar actius

politica
Dimecres, 7 desembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dos ajuntaments van obrir portes aquest dimarts, dia 6 a la comarca, el de Capellades (CUP-ERC) i el de La Torre de Claramunt (CiU). A més, durant aquesta jornada en principi festiva per ser el dia de la constitució espanyola, regidors de diversos consistoris van mantenir la seva activitat política, encara que sense desplaçar-se al consistori.

Quasi dos mesos després, amb més fred, Capellades va tornar a obrir les portes de l'edifici municipal en un dia marcat com a festiu en el calendari estatal. Aquest cop, la veïna La Torre de Claramunt també ha mantingut obert l'ajuntament. L'alcalde de Capellades, Aleix Auber, explica que "tots els regidors ens hem desplaçat a l'Ajuntament i hem treballat amb normalitat. No hi ha hagut cap incidència". Una dotzena de funcionaris optava per treballar -tenien llibertat per fer-ho- i, segons l'alcalde, "les tasques que atenien eren la majoria per via telefònica, de trucades informatives, i algunes persones que venien per cites amb els regidors o per coses del dia a dia".

Els membres del govern capelladí, ahir, dins l'AjuntamentAuber comenta que "el 12 d'octubre, quan també vam obrir, va venir més públic, però en canvi hem tingut més treballadors que fa dos mesos". La menor afluència de ciutadans "és també perquè són dies de festa encadenats, amb el macropont. Avui (per ahir), als carrers de Capellades no s'hi veia quasi ni una ànima". L'altre ajuntament que tenia previst obrir, el de La Torre, ha comptat amb dos funcionaris i diversos regidors fent les seves funcions. 

En altres ajuntaments, no s'han obert les dependències al públic, però els representants municipals han complert amb diversos actes programats a l'agenda, com és el cas d'Igualada, on el batlle Marc Castells i diversos regidors van fer visites a equipaments municipals. La jornada del 6 de desembre ha transcorregut amb menys polèmica que la del 12 d'octubre, ja que la delegació del govern espanyol va assegurar que "si no s'obliga a treballar als funcionaris" no hi hauria mesures preventives. A l'Anoia, càrrecs electes de la meitat dels ajuntaments -els de la CUP, la majoria d'ERC i alguns de CiU- van avançar la setmana passada que estarien actius.


1 Comentaris

R

RO

7 de desembre 2016.18:31h

Respondre

Pregunto:
El personal no polític que ha treballat, són funcionaris-funcionaris (és a dir, funcionaris de carrera), és personal laboral (no són funcionaris encara que facin tasques... Llegir més admmistratives i d’atenciò al pûblic) ò són càrrecs de confiança a les ordres directes d’un polític (tampoc sòn funcionaris encara que ho sembli)?
Què se’ls ha donat a canvi?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.