TORNAR

Alba Vergés remarca que "el referèndum és viu, es podrà votar als llocs de sempre"

La diputada apunta que a les localitats socialistes ”caldrà anar a equipaments de la Generalitat”

politica
Divendres, 22 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les intervencions dels cossos policials espanyols contra impremptes i les detencions de diferents treballadors de la Generalitat van desfermar aquest dimecres i dijous protestes i manifestacions que han donat la volta al món. El govern Rajoy afirmava, amb aquestes accions, que el referèndum estava frenat. La diputada Alba Vergés, en canvi, avança que "hi ha diverses fórmules" i que no es renuncia a les votacions. Així, aquesta mateixa tarda de dijous el Govern anunciava els col·legis electorals. 

La diputada igualadina de Junts pel Sí, Alba Vergés, apuntava aquest dijous a Anoiadiari que "el referèndum segueix en peu" i treia ferro a les incautacions de material per la cita de l'1-O que ha fet la Guardia Civil els darrers dies. La diputada, junt a la seva companya Maria Senserrich, el batlle d'Igualada, Marc Castells, i diversos representants del món local i social de la comarca va ser a les concentracions de rebuig per les detencions del dimecres. Dijous, era al Parc del Garcia Fossas, en un acte amb el conseller de Justícia, Carles Mundó. Manifesta que "la prioritat és que s'alliberi a totes les persones detingudes" però també que cal una mobilització permanent. Sobre la requisa de les targetes censals, Vergés li resta importància. Just aquest dijous es donava a conèixer la llista de col·legis. "Els votants poden adreçar-se als seus col·legis habituals, als que van a les altres jornades".

L'excepció són els sis municipis socialistes, on els alcaldes han negat la cessió de locals a la Generalitat. Vergés apunta que "en els casos com Montbui i Vilanova, l'opció seran els equipaments que depenen de la nostra administració". Una altra problemàtica que es poden trobar els electors és la manca de butlletes, tota vegada que les forces policials de l'Estat asseguraven haver-se apoderat de "deu milions de paperetes". La parlamentària afirma que "en primer lloc, l'objectiu que mantenim és que es puguin disposar de paperetes als centres on es voti, però altrament s'ha donat a conèixer ja com han de ser a través de diversos canals, per tant, es podran portar també des de casa".

Vergés reclama que no s'abaixin els braços i que malgrat les requises "el govern té diverses fórmules. Volem poder votar per decidir el nostre futur polític. Farem el que calgui. Anirem informant a la ciutadania de quines són les pròximes accions".

Òmnium: "no s'ha desconvocat res"

Per la seva part, el president d'Òmnium Cultural a l'Anoia, Joan Requesens, ressalta que "ho ha dit el Govern i és així, no s'ha desconvocat res. Així que ens atansem al dia 1 anirem anunciant les mobilitzacions que siguin necessàries. Cada dia ens coordinem a nivell nacional amb les altres sectorials i l'Assemblea. Com en el cas d'aquest dimecres amb les detencions, que es va fer una gran encartellada i també hi havia gent a Barcelona. En les concentracions cal sobretot calma i fermesa".

Cada dia "rebem trucades de socis que ens pregunten si hi ha accions previstes. De moment cal que aquest diumenge 24 ens concentrem a les 11 davant dels nostres ajuntaments per defensar el referèndum". Sobre el paper dels Mossos, Requesens entén que "estan fent les seves funcions, les que els pertoquen. No hem vist que fessin cap escorcoll, sinó que únicament estan vetllant l'ordre públic".


1 Comentaris

J

Joanma

=ada

22 de setembre 2017.12:16h

Respondre

Soc votant igualadí i aquesta vegada tindre que anar a votar a l’escorxador quan les altres vegades votava sempre a un col·legi particular situat a la avinguda Balmes, davant la fàbrica del... Llegir més Punto Blanco. Suposo que el gerent d’aquesta escola deu esser socialista i andorrà. No se que opina la presidenta d’aquesta institució, dons ella esta per sobre del gerent.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.