TORNAR

Alba Vergés serà secretària quarta del Parlament aquesta legislatura

a igualadina serà l’única dona a la Mesa del Parlament

politica
Dimecres, 17 gener 2018. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'anomenada legislatura de la República tindrà una protagonista anoienca des de la Mesa del Parlament. Alba Vergés era nomenada aquest matí de dimecres com a secretària quarta de la cambra catalana.

La igualadina Alba Vergés (ERC) no només serà l'única presència anoienca al Parlament aquesta legislatura que s'obre ara, també l'única dona a la Mesa del Parlament. Vergés, de 39 anys, ocuparà la secretaria quarta de la Mesa. Es decidia aquest matí en les votacions per constituir aquest òrgan, del que el seu company republicà Roger Torrent n'era escollit el president per 65 vots. Torrent era votat per les tres forces independentistes i quedava per davant de José María Espejo-Saavedra, el candidat de C's, que tenia els 56 vots que sumen el seu propi partit, el PP i PSC-Units per Avançar (l'antiga Unió).

Vergés, a la dreta, en la sessió d'aquest matíLa Mesa té majoria sobiranista aquesta legislatura. A més de Torrent, Josep Costa, de JxCat, era escollit vice-president primer -65 vots també-; el candidat espanyolista Espejo-Saavedra quedava relegat a la segona vice-presidència. Vergés era votada com a secretària quarta del Parlament, amb 24 vots. El paper de la Mesa i la igualadina serà decisiu, ja que són els que controlen i regeixen els debats de la cambra. Vergés continua una llarga tradició dels anoiencs en aquest òrgan, en el que hi ha hagut Antoni Dalmau, Flora Sanabra, Marina Llansana o Pere Calbó.


3 Comentaris

e

el sr ramon

les rambles dels Castells

17 de gener 2018.16:55h

Respondre

Desde la distancia ideológica, la meva enhorabona, a la Sra, Alba, una persona jove, llibre de perjudicis, amb una excellent formació, que segur ayudara a Catalunya, a retrobar el seny i fer de... Llegir més aqueste terra, que ”TOTS” estimem , mes gran i mes plena.

( El Castells , avui dormirá, mes be, dons, la Alba, que li podia fer sombra, de moment, per lògica, sembla que no es presentara a les eleccions municipals.....tota una llastima! , Igualada, seguirá sent gobernada, per un populista, sense cap formació )

J

Jordi Igualada

Igualada

18 de gener 2018.11:49h

T’atreveixes Sr Ramon de dir que algú no té formació? Has vist com escrius? I jo que pensava que els ”llibres” eren un altre cosa...

e

el sr ramon

les rambles dels castells

19 de gener 2018.08:36h

Gracies Jordi, si de tota la meva opinió, sols trovas poguer criticar, la meva ortografia amb fas sentir, agraït, de quede la meva ”opinio” sobre la Alba, no i trobis cap critica a fer.... Llegir més /> Repeteixo Jordi, gracies. , per ser tan benevolent....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.