TORNAR
PUBLICITAT

Els alcaldables acudeixen a les urnes i fan una crida a la participació

Es mostren comprensius amb els joves ‘indignats’ a la ciutat

politica
Diumenge, 22 maig 2011. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Al llarg del matí tots els candidats a l’alcaldia d’Igualada han passat per les urnes per emetre el seu vot; els set candidats han apel·lat a la participació i han animat els igualadins a participar en aquesta jornada electoral per tal de reflectir en les urnes la seva opció política. Pel que fa al col·lectiu d’’indignats’ reunits a la Plaça de l’Ajuntament i participant de l’onada de manifestacions ciutadanes que s’ha estés al llarg del país, els candidats han expressat la seva comprensió i han coincidit en afirmar que es tracta d’un toc d’alerta. Tot i així, els han animat a participar en les eleccions que se celebren avui.

Ignasi Vich a la Plaça de la Creu

Joan Torras al centre cívic Montserrat

Marc Castells a la Caserna

Montserrat Mateu al Xipreret

Rober Hernando al Mercader

Pere Calbó a les Comes

Jordi Aymamí a l'Espai cívic Centre

Jordi Aymamí ha estat el més matiner; puntual a les nou del matí i fidel a la seva tradició, ha acudit al col·legi de l’Espai Cívic Centre per estrenar l’urna amb el seu vot. El candidat socialista ha cridat a la participació i ha demanat als ciutadans i ciutadanes que ‘participin en la festa de la democràcia per omplir les urnes de butlletes i d’opinió’. L’actual alcalde ha recordat que normalment la participació a Igualada sempre és una mica superior a la mitja catalana i ha afirmat que: ‘el fet que hi hagi 8 opcions polítiques encara pot reforçar més la mobilització ciutadana’. Pel que fa al moviment de joves Igualadins concentrats a la Plaça de l’Ajuntament, Aymamí ha dit que no s’hi ha entrevistat però entén que en aquests moments: ‘Els joves demanen més democràcia i més instruments de participació’, per això els anima a acudir a les urnes.

Una mica abans de les deu, Montserrat Mateu emetia el seu vot al col·legi del Xipreret. La candidata ecosocialista ha desitjat que aquesta sigui una jornada participativa: ‘m’agradaria que superéssim de llarg el 50% i arribéssim gairebé al 60%’. Mateu ha afrontat la jornada amb il·lusió i ha capitalitzat el sentiment polític dels ‘indignats’ tot mostrant-se satisfeta de l’onada de protestes: ‘més enllà dels resultats que pugui tenir Iniciativa aquest vespre, la força del carrer està amb ella i això ho demostra la gent mobilitzada arreu del país’. La candidata ha explicat que ahir al vespre es va apropar a la Plaça de l’Ajuntament per donar mostres de suport als joves concentrat i portar-los avituallament.

Molt a prop del Xipreret, tot i que a les antípodes de pensament de l’anterior candidata, Robert Hernando ha acudit al col·legi electoral ubicat al Mercader acompanyat dels seus seguidors més incondicionals. Tocaven un quart d’onze del matí quan el primer candidat de PXC a Igualada emetia el seu vot. Robert Hernando també ha cridat a la participació i ha desitjat que la jornada sigui tranquil·la i sense anormalitats.

Pere Calbó ha estat el següent candidat a anar a votar i ho ha fet al col·legi electoral de les Comes, al Patronat Municipal d’Esports. Afegint-se a la crida dels altres alcaldables, el popular ha esperat que el dia d’avui sigui una jornada de participació i que utilitzi el seu dret a vot per expressar la seva opinió política. Calbó ha afirmat que comprèn que s’hagin produït moviments de protesta tenint en compte que: ‘en aquest país tenim 5 milions d’aturats, moltes famílies a punt d’esgotar prestacions d’atur, pensionistes amb les pensions retallades i funcionaris amb els sous retallats’. Segons Calbó seria un error posar tots els polítics dins un sac i ha afirmat: ‘No tots donem les mateixes respostes a situacions complexes i de crisi’. Finalment ha demanat que cadascú assumeixi la seva responsabilitat.

Acompanyat de la seva dona, Joan Torras han anat a votar a les 11 al Centre Cívic Montserrat on ha coincidit amb el regidor socialista Xavier Figueres. Després de cridar a la participació, Joan Torras ha dit: ‘avui és el dia en què la majoria de la gent pot decidir si vol que aquesta ciutat avanci cap a projectes o programes diferents o si ja els està bé la continuïtat’. Pel que fa al moviment dels ‘indignats’ ha apuntat que: ‘els polítics n’hauríem de prendre nota, el que reivindiquen aquesta gent és el que reivindica la majoria de la població però no tothom disposa de temps ni té aquesta capacitat d’organitzar-se, reunir-se i manifestar el seu malestar’.

A un quart de 12 puntual, Ignasi Vich ha desafiat el sol i la calor que protagonitzen la jornada d’avui presentant-se amb bicicleta i acompanyat dels seus fills al col·legi electoral de la Plaça de la Creu. El candidat de Solidaritat s’ha mostrat optimista pel que fa la participació: ‘fa un dia fantàstic i ahir a la tarda es veia moviment per Igualada, això vol dir que la gent s’ha quedat i mostra el seu interès per la política’. Pel que fa als joves ‘indignats’ Vich ha afirmat que és un moviment que anirà més enllà: ‘les coses estan anant sense sentit’.

Al migdia puntual, i també en família, Marc Castells ha arribat a la Caserna per participar en les eleccions d’avui. El candidat convergent s’ha mostrat satisfet per com s’està desenvolupant la jornada i s’ha mostrat optimista pel que fa als resultats de les eleccions: ‘Des de CiU hem treballat perquè es produeixi un canvi i esperem que així sigui’. Pel que fa a la participació, Castells ha citat l’adaptació que Duran i Lleida va fer del passat eslògan socialista afirmant: ‘Si tu no véns, ells es queden’. Pel que fa als moviments que s’estan vivint arreu del país i que ja han tingut repercussió igualadina, Castells ha afirmat que ell sempre ha cregut en mecanismes que reforcin la democràcia, com per exemple el sistema de llistes bloquejades: ‘permet als ciutadans escollir els membres de la llista a qui no volen votar’. I ha afirmat que els polítics han de fer un esforç per entendre què els volen dir els participants d’aquest moviment.

Pots veure les imatges de la jornada d'avui aquí


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.