TORNAR

Els alcaldables en el debat, un per un

Jordi Cuadras es va centrar en Enric Conill, com a rival pel vot del centre-esquerra

politica
Divendres, 17 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Només tres persones repetien respecte al debat de fa quatre anys a l'Ateneu: Marc Castells, que tornava a estar com a alcaldable de Junts, Joan Agramunt com a alcaldable popular, i Jordi Cuadras, que havia estat el moderador aquell dilluns de 2015 i aquest dijous al vespre era un més dels candidats. Un debat intens i amb moments sorprenents. 

"Habitatge" és la paraula que va sonar més a l'escenari del Teatre Municipal l'Ateneu durant les dues hores de debat. Poble Actiu, ERC i PP són els que més vegades van anomenar "planificació urbanística" o "POUM", almenys, mitja dotzena de vegades. El tema independentista el va brandar sobretot Enric Conill, amb dues intervencions al final. L'alcalde es va fer fort en el tema universitari. El "comerç" només va aparèixer a la part final, amb Joan Agramunt que el va esmentar vuit vegades, per cinc de Jordi Cuadras i tres de C's i ERC. L'expressió estel·lar, però, el 'bon soir' de Carmen Manchón.

Marc Castells, segur

El batlle va mostrar coratge en fer acte de presència en un moment personal difícil. Coneix el seu programa i quins són els punts forts de la seva gestió. Va venir acompanyat per quatre de les dones de la seva candidatura. Va esmentar la rebaixa de la motxil·la del deute, però sobretot les inversions i el tema universitari. Les preguntes d'ITV, dos sobre dos.

Enric Conill, propositiu

Primera vegada com a candidat del republicà. Es va trobar amb un Jordi Cuadras amb el que es disputa el vot del centre-esquerre i que li retreia el pacte que van firmar ERC i CiU el 2011. Va mantenir un to lleugerament crític amb l'alcalde, però sobretot va emfasitzar els diferents punts del seu programa i en especial les propostes més novedoses i de caire social. Al final, va marcar l'aposta independentista de la seva candidatura. Un error en les dues preguntes d'igualadinisme.

Jordi Cuadras, equidistant

Coneix perfectament les qüestions escèniques i el vocabulari i els 'tempos' de la política. Va decidir posar el focus tant en Marc Castells com Enric Conill. El candidat d'Igualada Som-hi va ressaltar la seva agenda social i la seva aposta per la qualitat assistencial en sanitat. Les preguntes llampec no li van convèncer i en dues va intentar l'equidistància. Ple a les preguntes d'ITV.

Neus Carles, atenta

Com a debutant va tenir molt aplom excepte un sol 'lapsus' en les preguntes "si/no" de laronda llampec. Va destacar la seva seguretat  en l'apartat social i dels serveis a les persones. Dels sis candidats és la que va parlar més d'ecologia i sostenibiltat, com un dels pilars de la candidatura. Va posar l'accent en les municipalitzacions. Una de freda i una de calenta en el 'test ITV'.

Joan Agramunt, veterà

El to cordial del candidat del PP no varia amb els anys i va intentar ajudar a Conill en les preguntes sobre Igualada. Va fer el que s'esperava, amb un discurs centrat en la reducció d'impostos i es va despenjar amb el tema veneçolà quan ningú ho esperava. Va defensar la gestió de Monbus i de l'aigua. En el cas de les preguntes d'igualadinisme que li van fer, se'n va sortir amb les dues.

Carmen Manchón, novetat

Era una de les debutants i en algun moment va mostrar nerviosisme. Va felicitar a Marc Castells per diversos punts de l'acció de govern que considera que han estat positius. Va ser interrompuda pel públic en alguns instants, però va mantenir el to respectuós al llarg de tot el debat, centrada en les seves propostes. Més agra en el minut  final, quan va mostrar el pedigrí unionista de la formació. Les preguntes ITV, al 50%. 

 


2 Comentaris

P

Pere Garcia

Igualada

17 de maig 2019.10:45h

Respondre

De debat rés de rés, els candidats aburrits i mediocres, les propostes les de sempre , cap línea de projecte de futur i consistent.

J

Joan Giner ITV

Igualada

17 de maig 2019.09:49h

Respondre

Ahir vaig anar al debat de l’Ateneu, jo el vaig veure així:
Marc Castell: Gracietes que no fan riure
Enric Conill: Els nervis em poden
Jordi Cuadras: Més formes que fons
Nues Carles: La... Llegir més joventut empeny
Joan Agramunt: Déu n’hi do, la veterania és un grau
Carmen Manchón: sort del guió
Apa ara a votar!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.