TORNAR

L'alcalde de Vallbona dimiteix però no abandona l'acta de regidor

Parramon presenta la seva dimissió al final del ple del cartipàs

politica
Dimarts, 7 juliol 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sorprenent final de ple a Vallbona d'Anoia. En el primer ple del mandat, després que s'aprovés el cartipàs i el sistema de retribucions, l'alcalde Raül Parramon (CiU) va presentar la seva dimissió, en un punt amb caràcter d'urgència. Mantindrà l'acta de regidor.

Si les negociacions post-electorals van ser ja molt complexes a Vallbona d'Anoia, el mandat ha començat amb una decisió sorprenent d'un alcalde que portava a penes tres setmanes investit. En virtut de l'acord amb el PSC, el cristiano-demòcrata Raül Parramon havia de ser batlle fins el 2016 i llavors cedir la vara a Eudald Planella. En la primera sessió del mandat, quan ja s'havia aprovat el cartipàs i les retribucions als càrrecs electes, l'alcalde -únic representant de CiU- va posar un punt a l'ordre del dia amb caràcter urgent: la seva dimissió per motius "personals". 

Parramon, al centre, seguirà de regidorEsquerra, primera força amb quatre representants (un pacte per la investidura dels altres cinc regidors, de tres forces, va fer perdre l'alcaldia al seu cap de llista, Òscar Labraña) i PSC es van abstenir. El representant de Veïns amb Veu, Paco Corral va votar en contra de l'urgència, però l'alcalde va fer valer el vot de qualitat. Parramon va adduir una situació personal per deixar la batllia. 

La decisió ha agafat a contrapeu als altres grups municipals i també al personal de l'Ajuntament. Des d'Esquerra entenen que "el govern ara és visiblement feble". De moment, assumeix la responsabilitat Eudald Planella, primer tinent d'alcalde, del PSC, fins que es constitueixi de nou el ple. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.