TORNAR

L'alcaldessa vilanovina augura un pacte alternatiu que li faria perdre l'alcaldia

A poc més de 48 hores, tots els partits neguen cap acord per la investidura

politica
Dijous, 11 juny 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Queden poc més de 48 hores pel ple de constitució de l'Ajuntament de Vilanova i no s'ha fet públic cap acord. El trencaclosques segueix sense resoldre, però Vanesa González, de Vilanova 365 i guanyadora de les eleccions, preveu un front de diverses forces de l'oposició contra ella

"Els números no surten". És la frase que repeteixen els candidats de les diferents forces polítiques de Vilanova del Camí sobre com fer un possible govern. En declaracions a Anoiadiari, l'actual alcaldessa, Vanesa González, ha confessat que "tenim un acord establert ja amb CiU per fer un front comú. Hem tingut  sintonia quan hem governat i volem continuar". Ara bé, la líder de V365 assegura que "estem parats perquè sabem que l'oposició està fent moviments que li donarien una majoria alternativa". Les converses, així, segueixen, però González estaria resignada a perdre la vara davant un pacte multicolor.

González i Barón (CiU) volen reeditar el pacte, però no tenen majoriaLa principal beneficiària d'aquest pacte seria Noemí Trucharte (PSC), segona força en vots, que articularia en principi als grups que va convocar la jornada posterior als comicis. Trucharte afirma per la seva part que ens hem reunit amb tothom i estem en compàs d'espera. Queden contactes també entre les altres forces. Sabem que queda molt poc, però hi ha detalls que cal polir".

El front comú de V365 i CiU suma sis regidors. El PSC i el seu aliat més probable, i no confirmat, el VA!, els mateixos. Vanesa González es referma en el que van avançar en campanya, que "no hi haurà cap pacte possible amb el PSC. Seria contranatura i deixaríem de ser creïbles". La representant de V365 creu que malgrat la victòria, la poca afinitat amb el PSC, IPV i VA, aquests dos darrers grups adversaris històrics del predecessor d'ella, Joan Vich, "ens col·loquen en una posició delicada". Esquerra, amb dos edils, per la seva part, nega que ja hagi triat algun dels dos blocs que es perfilen, el del V365 i el del PSC. Meritxell Humbert declara que "hem tingut molts més contactes amb Noemí Trucharte, que ha estat més proactiva. Vanesa González ha tardat més a voler parlar. De moment no hi ha decisió presa".

El record del govern compromès entre Joan Vich i VA! fa quatre anys de repartir-se l'alcaldia fa que la fórmula d'un batlle diferent per cada meitat del mandat no sigui contemplada amb entusiasme per cap de les parts. Trucharte ressalta que "no és el càrrec, és el programa". També afirma que no li passa pel cap "pactar amb un regidor determinat de forces que en tenen més per aconseguir la investidura".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.