TORNAR
PUBLICITAT

L'ANC de l'Anoia demana que s'acabi "l'espectacle dels partits" i es faci valer l'1-O

Aquest diumenge, l’independentisme anoienc també serà a Barcelona en la manifestació ’República ara’

politica
Divendres, 9 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb la incògnita de si hi haura investidura de Jordi Sànchez i com es podrà fer, s'atansa el ple de la setmana vinent. El coordinador de l'ANC de la comarca, Jordi Serrat, trasllada als partits la necessitat d'acabar amb les disputes i fer valer "el mandat de l'1-O i el 21-D".

En l'actual escenari d'incertesa, el coordinador de l'ANC a la comarca, Jordi Serrat, insta als partits independentistes a fer valer la seva majoria al Parlament. Apunta que el sentiment dels associats i associades i del món independentista és que no es pot subordinar la tria del candidat "a pressions de fora del Parlament". En declaracions a Anoiadiari manifesta que "la renúncia de Carles Puigdemont a la investidura no era el que esperàvem. Malgrat tot, l'ANC es mantindrà fidel a tota acció política que faci avançar la República".

Apunten que veuen les friccions dels partits d'aquests dies com "un espectacle deplorable. Sembla que no han entès què va significar l'1 d'Octubre i es va ratificar el 21D.  Mai ens han fet por les urnes, si cal tornarem a votar per repetir altra vegada que cal restituir el govern legítim, fer valdre la declaració d'independència i posar en marxa la Llei de transitorietat". Sobre l'opció de Jordi Sànchez, entén que "el president el tria el parlament, ens semblarà bé qualsevol opció que tingui en el seu full de ruta assolir aquests objectius".

"Estem mobilitzats"

Una de les encartellades de la tardor passada per alliberar els presosAmb tot, malgrat les disputes entre partits i la incertesa, no veuen que hi hagi hagut desmobilització. Serrat afegeix que "l'exemple clar que l'independentisme està mobilitzat i sempre respon el tenim aquests dies en les concentracions de suport als imputats per les vagues i en les que s'han anat convocant per exigir la llibertat dels ostatges que reté de forma injusta l'Estat espanyol". Remarca que hi ha una altra mobilització aquest diumenge per exigir que el nou govern "obeeixi el mandat de l'1-O i posi en marxa la llei de transitorietat i les institucions de la República. Vàries territorials, entre elles la d'Igualada està organitzant el desplaçament amb autobusos per assistir a aquesta manifestació que es preveu massiva". Aquest divendres 9 de març encara es poden comprar els tiquets per acudir en bus a aquesta manifestació, de 7 a 9 a l'Ateneu. La sortida de l'autobús serà el diumenge 11 a 2/4 de 3 de la tarda i la manifestació tindrà lloc a les 5 a Barcelona.

Apunta que "les mobilitzacions en molts casos són la resposta a l'actitud repressora vers als independentistes, que no només l'estem patint per part de l'estat. A nivell local també en tenim exemples als que haurem de respondre, com les sancions ridícules i fora de lloc que l'ajuntament socialista de Vilanova del Camí vol imposar als nostres companys per exercir el seu dret de llibertat d'expressió".
 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.