TORNAR

L'ANC Anoia es mobilitzarà però considera "imposades" les eleccions

La delegació de l’entitat independentista aposta per un front comú el 21-D

politica
Dimecres, 1 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'independentisme es va fent la idea dels comicis convocats via article 155 de la Constitució, però amb recances. En el cas de l'Assemblea a l'Anoia, es resignen als comicis i recelen de les garanties que puguin tenir.

Els col·lectius sobiranistes es preparen per fer un 'reset' quasi bé complet. Amb la declaració d'independència encara recent, l'ANC Anoia assegura que hom està a punt per noves mobilitzacions. La coordinadora comarcal, Concepció Ventura, endureix el discurs de les darreres setmanes. Un mes després del referèndum, la convocatòria d'eleccions el 21 de desembre per part del govern espanyol "sembla gairebé començar de zero, però ara, amb mig govern que ha anat a Bèlgica, la situació s'ha transmès a l'exterior. Això crec que és un canvi qualitatiu". L'Assemblea subratlla que "són unes eleccions imposades" i lamenten que el Govern no publiqués la declaració d'independència al DOGC i que desmobilitzés a la gent el divendres.

En aquest sentit, s'admet que "des de la base segurament ens manca molta informació, però des que no es va fer la declaració el dimarts 10 hem vist un canvi de discurs. Abans d'aquell dia vam pecar de pensar que seria més fàcil i que l'actitud de la Unió Europea seria diferent, hi havia una esperança diferent". La delegació de l'entitat a la comarca entén que "el president deu haver patit moltes pressions" i que l'única contrapartida "és la imatge que està donant l'Estat espanyol". Veuen que "el conflicte va per llarg". Davant els comicis s'activaran, però Ventura lamenta que "topar-nos amb unes eleccions convocades via 155 és humiliant". 

La fórmula preferida per part de la coordinadora de l'ANC seria "un front comú de totes les forces sobiranistes" tot i que entén que "serà molt complicat d'unificar PDeCAT, Esquerra, Demòcrates i CUP en una sola candidatura". No estalvia crítiques a algunes figures dels partits, en especial a Artur Mas i Santi Vila. Tem que "hi ha una petita part del partit que no és clara. No em feia gràcia veure a Artur Mas movent-se pel Palau" i es pregunta "quina era la funció de Santi Vila dins el Govern. Sabíem que no era independentista". 

Les eleccions, ara, forcen a canviar estratègies de desobediència civil que s'havien plantejat fa no gaire dies. PDeCAT i Esquerra avançaven la seva intenció de ser als comicis. La perspectiva d'un possible boicot s'allunya, tot i que a l'Anoia -amb 27 de 33 municipis governats per forces afins a la República- s'havia insinuat aquesta possibilitat quan Mariano Rajoy les va convocar divendres. Aquest dilluns, abans del posicionament del president a Bèlgica, fonts de l'Ajuntament d'Igualada apuntaven que "seguint les conviccions i principis democràtics que sempre ha defensat el govern d'Igualada, en les eleccions convocades pel 21 de desembre tothom que ho vulgui podrà exercir el seu dret de vot amb normalitat".


2 Comentaris

magi-rovira

Magí Rovira

jorba

1 de novembre 2017.05:15h

Respondre

Sembla mentida que encara hi hagin persones que ens vulguin fer creure que el Referéndum var ser legal i segur i que el resultat que oficialment es va proclamar va ser correcte. Són persones que... Llegir més només veuen TV3. Els catatans de fora ,que per raons naturals ens informem per medis internacionals i més objectius sabem lo que va passar. Var ser un xafarranxo que més val no recordar. Sempre serà discutible si l’acció de les forces de l’ordre van actuar amb massa duresa. Sempre és així i a tot arreu.
Ara bé, per clarificar la situació actual, la majoria voi uns nous comicis on tots els partits hi participin. És la única solució. Guanyi qui guanyi, i acceptar democràticament
els resultats. Uns comicis amb garanties on només hi participarán els registrats al cens, tot sota el control d’observadors internacionals. Bona Festa de Tots Sants!

e

el sr Ramon

La rambla dels Castells

1 de novembre 2017.13:19h

Est així Magi, es així, el fanatisme i les menjadores , crean adicions
Viuen en un mon, virtual, a base de coloraines, bravuconades, i propaganda, molta propaganda, i , perdo ham deixava,... Llegir més moltes mentides i moltes mitges veritats.
Pregunteu-li al Alcaldet de Igualada.

-CATALUNYA NOU ESTAT DE EUROPA!!!!!

-LAS EMPRESES, FARAN CUA, PER VINDRE A REPUBLICÀ CATALANA.

-ESTEM OPRIMITS

-ESPANYA ENS ROBA.................. ( i el lladres mes grans son ells!!)

-.I TANTES I TANTES MANIPULACIONS, QUE HAN LO-GRAT QUE CATALUNYA SIGUI EL CHISTE DE EUROPA I DEL MON.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.