TORNAR

L'ANC de l'Anoia retreu als partits que "no val tot" per governar amb pactes amb forces del 155

Hi ha 29 ajuntaments a la comarca amb batlles que pertanyen a partits independentistes

politica
Divendres, 21 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els representants de l'Assemblea a l'Anoia es mostren decebuts amb algunes de les decisions a nivell de pactes dels partits independentistes per aconseguir les investidures. Afegeixen que "els ajuntaments independentistes han de fer quelcom més que penjar un llaç al balcó o fer un discurs".

"No es pot governar a qualsevol preu". L'ANC de la comarca manifesta que "no val tot" per governar davant els diferents pactes que es confeccionen a alguns municipis amb regidors pertanyents a partits que van donar suport al 155. Hi ha els casos consumats de Cabrera d'Anoia -un republicà fet batlle gràcies a un vot de C's (el regidor taronja pot ser expulsat) o l'abstenció d'un junter per posar a la batllia a Noemí Trucharte, del PSC. En total, hi haurà 29 alcaldes o alcaldesses de partits independentistes a la comarca (més tres independents i una socialista). Mantenen que aquesta majoria als consistoris "serà positiva o no depenent de com es gestioni. Ja no ens podem conformar amb guanyar si no hi ha un contingut".

L'Assemblea no veu amb bons ulls un possible pacte al Consell Comarcal entre PDeCAT i PSC. "Cap pacte així es lògic quan es fan tractes amb els segrestadors i repressors. Igualment amb els pactes no fets entre partits independentistes apel·lant a factors que van mes enllà d'ideologies. A molts ciutadans que creuen en la república, els semblarà una traició al seu vot".

Les crítiques també s'estenen al desenllaç de Vilanova del Camí. L'abstenció del regidor de JxCAT "va fer caure un possible govern sobiranista, alhora que fa costat a una alcaldessa que ha fet perseguir companys de ANC i CDR, que ha fet imputar a 10 persones per manifestar i defensar el dret de llibertat d'expressió". Creuen que "sembla un pacte que menysprea a tots els votants sobiranistes de JxCat del municipi, com també als presos polítics i exiliats, més encara quan és conegut per tothom que el pacte està forçat per instàncies comarcals per mantenir alguna cadira que està en joc a nivell de Consell Comarcal". Retreuen que "són interessos partidistes i els màxims responsables a l'Anoia en comptes de promoure-ho ho havien d'haver evitat. Esperem que siguin conseqüents i ho expliquin a la ciutadania anoienca. Pactar amb els que ataquen els nostres drets no té cap mena de justificació, cap".

El cas de Cabrera d'Anoia, que passa a tenir un batlle d'un partit independentista gràcies al vot d'un regidor de C's, també xoca. L'ANC apunta que "estem al corrent de que molts votants de ERC se senten decebuts per aquesta opció. Sembla que governar pugui ser a qualsevol preu, no hauria de ser així. El cas de Cabrera és que sinó hi hagués hagut aquest pacte, hi hauria un alcalde del PSC. És un altre regust amarg de boca que deixen aquestes eleccions".

Afegeixen que "ara, l'independentisme ja no es conforma amb una victòria sense que vagi acompanyada de contingut. Haurem d'exigir que s' apliqui el que hem demostrat que volem. Estem mes vius que mai. Ara després de la batalla electoral ha de venir la calma, la calma per imposar una estratègia conjunta entre ERC, Junts i CUP, els independentistes hem de tenir molt clar que sense aquesta unitat d'acció la independència és impossible. Està a les nostres mans exigir de manera ferma i contundent que facin bé la seva feina. Els Ajuntaments independentistes, n'hi ha més de 700, han de servir per quelcom més que per penjar un llaç al balcó o fer un discurs".


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

21 de juny 2019.10:53h

Respondre

Vam Votar, vam guanyar.

I NO Som República

Per què ?

Per què la República no Existeix b.........................

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.