TORNAR

L'Anoia i el Departament de Treball creen una comissió per afrontar l'alta desocupació de la comarca

politica
Dijous, 24 setembre 2009. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, diverses administracions de l'Anoia i la Diputació de Barcelona han posat en marxa una comissió per coordinar les polítiques i les inversions que s'estan realitzant per fer front a l'alt índex de desocupació que pateix la comarca de l'Anoia, un dels més elevats de Catalunya. Tot i que el projecte encara es troba en una fase molt 'incipient', tal com ha afirmat l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, la voluntat és de 'posar sobre la taula tot allò que s'està fent' i analitzar els recursos que arriben.

Alta desocupació a l'Anoia

A banda de beneficiar-se del fons especial de la Unió Europea destinat a fer front a la desocupació en l'àmbit tèxtil, segons Aymamí ara 'interessa molt' a la comarca un nou fons especial que està a punt de definir-se i que anirà destinat a ajudar el sector de l'automoció.

L'alcalde d'Igualada ha afirmat que primer cal 'fer una fotografia' de la situació actual de la comarca i veure quines polítiques hi ha en funcionament per afrontar la situació. Aquest acord institucional passa per analitzar tots els recursos que s'estan 'esmerçant' per ajudar a la formació, a l'aixopluc de noves empreses o noves iniciatives econòmiques.

L'Anoia, juntament amb el Pallars Jussà, el Ripollès i la Terra Alta, és una de les quatre comarques beneficiades pel Pla de Dinamització Comarcal més afectades per la crisi econòmica i una de les que compta amb 'un índex més elevat de desocupació de tot Catalunya.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.