TORNAR

L’Anoia amb possibilitats de ser representada al Congrés i al Senat

Jordi Torra (CiU) número dos a les llistes del Senat i Carles Cuerva (PSC) número 19 per les llistes al Congrés

politica
Diumenge, 9 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una vegada conegudes les llistes dels partits per a les properes eleccions del 20N, la comarca de l’Anoia es troba en una posició més privilegiada que fa quatre anys per obtenir representació al Congrés i al Senat. Jordi Torra (CiU) no només escala un lloc en les llistes del Senat i s’ubica segon, sinó que veu amb optimisme la possibilitat que el seu partit obtingui els tres senadors. Per altra banda, Carles Cuerva (PSC) se situa de número 19 a les llistes del seu partit per la circumscripció de Barcelona, dos llocs per sobre de la posició que ocupava Aymamí fa quatre anys.

Jordi Torra i Carles Cuerva

La desfeta de l’Entesa per les llistes del Senat fa que, Convergència i Unió tingui més a l’abast guanyar els tres senadors per Barcelona, una possibilitat que es preveia complicada fa quatre anys quan l’igualadí Jordi Torra també estava era candidat a Senador pel seu partit. Enguany, la conjuntura política se suma al fet que el polític igualadí escala una posició en les llistes i és el número 2 després de Montse Candini.

Per altra banda el candidat anoienc del PSC també ha escalat dues posicions respecte l’any 2008. Jordi Aymamí va ocupar, aleshores, el número 21 per les llistes a Barcelona on van entrar fins a 16 diputats i Carles Cuerva ocupa el número 19. Tot i que res fa pensar que el PSC obtingui més dels 16 diputats al congrés que va obtenir fa quatre anys, les renúncies o les assignacions de càrrecs podrien fer que la llista corrés fins la posició de l’igualadí.

Finalment, Joan Requesens, regidor de l’Ajuntament d’Igualada es col·loca en el número 9 de la llista d’ERC.

Inversions per a l’Anoia

Jordi Torra, candidat a senador de CiU, s’ha mostrat content del seu nomenament i ha recordat que dos dels tres Senadors, ell i Josep Vives, són de les comarques centrals. A més, l’Alcaldessa de Calaf, M. Antònia Trullàs, és suplent del tercer Senador. Torra ha afirmat que ‘aquesta vegada hi ha possibilitats reals de treure els tres senadors’ i ha recordat que, si és Senador treballarà per aconseguir recursos per a la comarca i per atreure inversions pel territori.


9 Comentaris

j

juan rodriguez t.

igualada

17 d'octubre 2011.16:09h

Respondre

Perdoneu, però us deixeu una altre igualadí. El Sr. Hernando, que anirà com número 2 a les llistes de PxC. O és que no li doneu possibilitats ?? Perquè encara recordo un article del vostre... Llegir més diari on deiau que aquest partit no tenia possibilitats de treure representació a cap ajuntament comarcal. I com dira aquell : ” A LOS HECHOS ME REMITO ”. Així que crec que farieu bé de no ” oblidar ” els representants d’aquest partit, ja que veig més que problable que treguin representació a Madrid

J

Jep Vila

igualada

11 d'octubre 2011.20:58h

Respondre

El nivell polític actual cada vegada és més baix.

P

Pep Vila

Conca d'òdena

10 d'octubre 2011.19:45h

Respondre

I tant igualadí, ets tant vàlid i t’allunyes tant ... que has perdut el nom propi.

i

igualadí

10 d'octubre 2011.19:09h

Respondre

Si que estan malament aquests del PSOE de Catalunya (ex-PSC). Per sort la gent realment vàlida cada dia s’allunya més dels partits polítics tradicionals.

P

Pau

Conca d'Òdena

10 d'octubre 2011.18:28h

Respondre

El sr.Cuerva és aquell que, amb el sou de l’Ajuntament pagat per TOTS els igualadins, es dedicava a defensar l’Entesa x Igualada-PSC ?

d

daniel

igualada

10 d'octubre 2011.17:43h

Respondre

si volen fer un servei a la comarca, no cal anar al Senat, i si volen fer un servei al país, que tanquin el Senat, que tampoc estem per anar tirant els diners...

m

meri

igualada

10 d'octubre 2011.16:57h

Respondre

penso que es mes imporant el que poden fer per la comarca a partir d’ara, que el que han fet

r

r.d.

igd.

10 d'octubre 2011.15:40h

Respondre

Qué ha fet el senyor Torra per la comarca? I que ha fet el senyor Cuerva apart d’escriure panegírics quan manaven el seus i crítiques quan manen el altres en un setmanari local?.
I a quan diuen... Llegir més que ho paguen aquest càrrec?...

P

Pol Mas

Igualada

9 d'octubre 2011.10:02h

Respondre

I com es fan aquestes llistes?

(Articulades pels partits)

I quin benefici té per l’Anoia?

:(

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.