TORNAR

Antoni Dalmau tancarà la llista d'ERC Igualada

L’escriptor i historiador apunta que ”no puc donar suport a forces que no es posicionen en la situació actual de Catalunya”

politica
Dimecres, 27 març 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La llista dels republicans a Igualada per a les eleccions del 26 de maig comptarà amb una addició de renom: l'ex polític i conegut escriptor i historiador Antoni Dalmau, en qualitat d'independent. Dalmau va ser President de la Diputació de Barcelona, Vicepresident del Parlament, regidor a l’ajuntament de Barcelona i Igualada i històric dirigent del PSC. 

Antoni Dalmau ha acceptat tancar la llista electoral d'Enric Conill i ERC per a les properes eleccions municipals del 26 de maig com a independent. És el primer cop que Antoni Dalmau participa en una candidatura després d'haver marxat el PSC. Dalmau remarca que "és un honor que Enric Conill m'ho hagi demanat" i assegura que "és un excel·lent candidat i seria una sort per a Igualada de tenir-lo com a alcalde, ja que reuneix algunes de les millors condicions per exercir aquesta responsabilitat política: és jove i actiu, honrat, ben preparat professionalment i bon coneixedor de l'Ajuntament, d'on ja és regidor en l'actualitat".

Considera que "a l'Ajuntament li anirà bé un canvi de color polític, a fi d'abordar les grans qüestions de ciutat que, ara com ara, no semblen tenir resposta". Paral·lelament Dalmau també es refereix al moment polític que està vivint Catalunya per destacar que "Igualada no viu pas sola en el món, ni al marge dels problemes generals del país, de manera que tampoc no voldria un alcalde o un govern municipal que pretengui viure allunyat del moment crucial en què ens trobem" i, per tant, "no podria donar suport a grups polítics o coalicions que o bé han estat còmplices del que ha passat o bé es neguen a prendre partit i es mostren tebis o indiferents davant aquestes situacions".

Així, Dalmau manifesta que "estan en joc els drets individuals i col·lectius de tots els catalans, igualadins inclosos". Per la seva banda l'arquitecte i candidat republicà, Enric Conill, opina que tenir el suport del Toni és un luxe i li agraeixo molt que confiï amb la nostra candidatura i amb mi" alhora que valora "el bagatge d'una persona amb una gran estima a la ciutat i amb una gran vocació de servei que ha exercit tant en la seva etapa política com també com a historiador i escriptor". Conill apunta que "tenir el suport d'Antoni Dalmau significa complementar amb encara més encert la visió progressista de la nostra candidatura i ser l'alternativa de progrés i futur per a Igualada".


6 Comentaris

G

Guillem

Igualada

28 de març 2019.11:15h

Respondre

ERC està aconseguint mica en mica convertir-se en la columna vertebral de le’squerra en aquesta ciutat. Estan fent bona feina i això tindrà els seus fruits. i tothom que vulgui un canvi se... Llegir més nhauria dalegrar.

A

Antoni

Igualada

27 de març 2019.15:37h

Respondre

Permeti’m Sr Dalmau que discrepi de Vtè quan diu que el Sr Conill és un bon coneixedor de l’ajuntament. Hi ha un aspecte del seu suposat coneixement en el qual discrepo. Prometre baixar els... Llegir més impostos un 20%, pot voler dir que o que hi ha retallades que no vol anunciar (acomiadament treballadors inclòs, etc....), o que no és un bon coneixedor de l’ajuntament. No se m’acut altra opció. Diria que el Sr Conill està mentint, ja sigui per ignorància (no té el coneixement que se li suposa) o deliberadament (això ja seria més greu).

A

Aaqualata

28 de març 2019.20:54h

El que va dir el Sr. Conill era que volia posar la càrrega impositiva dels igualadins als nivells de ciutats similars: Vic, Vilanova i la Geltrú,..
Aquestes Ciutats no tenen serveis... Llegir més inferiors a Igualada ( sinó superiors en tot cas).
Perquè creu vostè que Igualada no pot fer els deures com altres Ciutats?
El Sr. Conill , per ara , ni ha mentit ni ha mostrat ser ignorant.

A

Antoni

Igualada

1 d'abril 2019.00:00h

Posar al nivell, impostos, etc.,... bla, bla, bla. El Sr Conill va quantificar això en una baixada de la pressió fiscal del 20%, i això si es mira els números de l’Ajuntament publicats a la... Llegir més seva seu electrònica són 5 milions d’euro en un any. I es queda tant tranquil. I no diu com pensa fer una baixada tant bèstia d’impostos, que ni els convergents el 2011 van aconseguir, i això que n’hi havia algun que anava tot el dia amb la tisora/destral a la mà.
Jo seria el primer que voldria abaixar els impostos, però soc conscient que es poden fer coses però no en la magnitud del que diu el Sr Conill. Per tant, o explica com, o potser té raó, potser mai podrem valorar si és un mentider, doncs potser no arribarà a governar mai, perquè la gent, cada vegada és menys tonta, i afirmacions d’aquest estil, els calen de seguida.

P

Paula

Igualada

27 de març 2019.14:03h

Respondre

Antoni Dalmau confirma que ERC pactara amb el Castells.,., Les seves declaracions ho deixen clar, per al·lucinar

T

TC

Igualada

29 de març 2019.23:11h

Crec que en Dalmau parla discreta però clarament d’”Igualada Som-hi” quan es refereix a no col.laborar amb aquells que ”han estat còmplices del que ha passat o bé es neguen a prendre... Llegir més partit i es mostren tebis o indiferents davant aquestes situacions”. El Sr Cuadras te el suport principal del PSC -entusiasta del 155- i dels Comuns -perfectament equidistants- i en cap moment parla d’Igualada en el conjunt del que està passant a Catalunya. És com si visquéssim aïllats dintre d’una bombolla.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.