TORNAR

S’aprova la moció d’IPV-VV per tancar l’edifici en obres de l’església

Les obres de l'edifici estan abandonades des de fa més de 4 anys

politica
Dimecres, 12 març 2014. 20:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup IPV-VV (Independents per Vilanova-Veïns amb Veu) va presentar una moció, al ple de dilluns, per exigir el tancament amb obra dels baixos de l’estructura de formigó, abandonada des de fa més de 4 anys per l’església, a la plaça del Mercat.

Obres abandonades des de fa més de 4 anys

El text contemplava també una proposta per iniciar contactes amb la propietat, l’església, per exigir la seva construcció i posada en servei, així com estudiar altres possibilitats com són l’expropiació o compra per part de l’Ajuntament. El punt va ser votat a favor per tots els grups municipals, a excepció d’ICV que s’hi va abstenir.

Segons assenyala la moció, presentada per IPV-VV actualment la construcció abandonada d’aquesta estructura presenta riscos per a la seguretat dels infants i les persones que juguen i utilitzen la plaça. És un focus de brutícia i de mala imatge per Vilanova del Camí, pel fet de trobar-se abandonada. “La llicència d’obres va caducar el novembre de 2010, i des d’aleshores, l’ajuntament no ha fet cap tipus d’acció legal, per exigir la seva construcció, demolició o millora en la seguretat, encara que l’edifici està al mig de la plaça municipal amb més afluència de gent i d’actes municipals” segons remarquen des d’IPV-VV.

Aquesta estructura estava destinada a esser un local social de l’església entre altres serveis, però segons afirmen des d’IPV “el que tenim és un edifici inacabat al mig de la plaça més gran del poble donant una imatge negativa per l’entorn comercial de la zona”.

Des d’IPV-VV afirmen que són conscients que l’Ajuntament ha tingut petits contactes, però en cap moment, tal i com exigeix la legislació urbanística, no s’ha requerit a la propietat (Bisbat de Vic): la millora de la seva seguretat, la construcció de l’edifici o l’obertura d’un expedient urbanístic per enderrocar-lo.

Segons va explicar en ple el portaveu d’IPV-VV, Juan Manuel Cividanes, volen que l’edifici doni un servei al poble i esperen que sigui el Bisbat de Vic qui finalitzi el projecte original, tot i que també proposen altres possibilitats, com pot ser la permuta de l’estructura de formigó, la compra o fins i tot l’expropiació. “L’objectiu és aconseguir que aquest edifici tingui una utilitat, i juntament amb el pàrking subterrani, finalitzar la urbanització de la plaça del Mercat” diuen.

Des del govern, tant l’alcalde Joan Vich, com la portaveu del PSC, Vanesa González, van explicar que l’Ajuntament havia mantingut converses amb la possibilitat de comprar l’estructura i el terreny, però que no havia prosperat la proposta i que tampoc havien fructificat les demandes perquè s’acabi l’obra, “que com tantes altres s’han quedat a mitges per la crisi actual”, va dir Vich.


1 Comentaris

J

Juan

Vilanova del Camí

12 de març 2014.21:51h

Respondre

En Vilanova hay muchas cosas abandonadas,ademas de este pseudoedificio parroquial, tenemos debajo el parquing de la verguenza, a 100m el parquing de pago, a 50m la calle mayor, a 200 m el solsr del... Llegir més centro civico (parquing gratuito, a 25 metros el hogar del jubilado con fachada que los deja a oscuras, a ............. eso si en el poligono hay un edificicio que te cagas

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.