TORNAR
PUBLICITAT

Ara Montbui vol que Teo Romero aclareixi si té el llum verd de la Generalitat per la residència de gent gran

El socialista promet de nou una residència, però la candidatura de l’oposició recorda que ”les places les crea la Generalitat”

politica
Dimarts, 14 maig 2019. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En plena campanya electoral, l'Ajuntament governat per Teo Romero (PSC) ha anunciat una residència per a gent gran. Ara Montbui, una de les forces que reuneix a cinc regidors de l'oposició retreu que es fa l'anunci sense recordar que "les places públiques depenen de la Generalitat, els ciutadans de Montbui no poden disposar de preferència en l'accés a aquestes places públiques".

Els darrers anys, els socialistes montbuiencs han esgrimit sobretot en etapes electorals la promesa d'una residència per a la gent gran a Montbui. Aquesta setmana, amb l'arrencada de la campanya de les eleccions municipals, l'alcalde i alcaldable del PSC Teo Romero ha anunciat una residència per a gent gran "amb places públiques a un preu assequible". La candidatura d'Ara Montbui (que reuneix Veïns amb Veu, ICV-EUiA i altres sensibilitats d'esquerres) ha emès un comunicat remarcant que "encara que pot realitzar la construcció de la residència de gent gran, les places públiques de la residència les crea la Generalitat. Com que les places públiques depenen de la Generalitat, els ciutadans de Montbui no poden disposar de preferència en l'accés a aquestes places públiques". 

Més matisos. Recorden que "la Residència ha d'estar acreditada com a centre col·laborador de la Generalitat perquè pugui disposar de places públiques". També que la Cartera de Serveis Socials de Catalunya "estableix un sistema de copagament pel preu de la plaça. Per tant, l'Ajuntament no pot dir que seran places assequibles ja que el preu de la plaça pública el fixa la Generalitat i no l'Ajuntament".

De fet, el darrer trienni, la Generalitat, a més, va rebaixar les expectatives de creació de places col·laboradores a causa de la situació econòmica. Els retrets són que Romero "utilitza sempre la notícia de la creació de Residència en període electoral. L'any 2007, al butlletí municipal, l'equip de govern del PSC va publicitar la imatge del que seria el projecte de residència per gent gran, ubicant-la al Camp de la Sort del nucli antic. També s'especificava que hi havia un conveni amb la Generalitat per tal de portar-ho a terme". Es va repetir el 2015, aquest cop a la Solana (Yeguada Negra). I ja el 2018, l'equip de govern anuncia que posa la primera pedra de la Residència que estarà ublicada entre el Parc de la Solidaritat i la crta. De Valls (on actualment hi ha pàrquing de terra).

L'edifici consistorial montbuiencDenuncien que "ara, a 12 dies de les eleccions municipals, l'equip de govern del PSC torna a posar sobre la taula el projecte fantasma de la Residència. En aquesta notícia, tornen a canviar la ubicació de la residència i la situen a Vistalegre. Per tant, des de 2007, la residència ha estat projectada al Camp de la Sort, a la Yeguada Negra, al pàrquing del costat del parc de la solidaritat i ara a Vistalegre. Davant la publicitat enganyosa de l'equip de govern en ple període electoral, des d'Ara Montbui volem explicar als veïns i les veïnes que les places públiques de residència les crea la Generalitat i no l'Ajuntament i és per això volem fets i no promeses electorals".

Ara Montbui retreu a Romero "12 anys de falses promeses sobre la creació d'una residència al municipi. Preguntem a l'actual equip de govern si la Generalitat, que és qui té competència en crear places públiques, ha garantit la viabilitat del servei" i si hi ha algun protocol signat o d'acreditació de la Generalitat com a Residència col·laboradora (necessari per disposar de places públiques). Romero parlava de 90 a 150 places públiques. Qüestionen si existeix algun document de la Generalitat que fixi aquest número de places.

"Fem propostes reals"

Repliquen que "des d'Ara Montbui fem propostes reals. Proposem serveis i recursos pels que són competència directa de l'Ajuntament i que es poden dur a terme de manera real i no fictícia a través de fotografies i projectes".En aquest sentit, parlen d'ampliar els serveis d'ajuda a domicili i teleassistència. Promoure arranjaments a la llar de persones grans per millorar la seva autonomia al domicili; incorporar un dinamitzador del casal d'avis i crear una guia de recursos i serveis adreçats a la gent gran; potenciar el suport als cuidadors de persones amb dependència; un programa de seguiment dels avis i àvies que viuen sols; reforçar actuacions en alimentació per a les persones grans com els 'àpats a domicili' i un pla de xoc contra la pobresa energètica, que cap avi i àvia passi fred per no poder pagar el subministrament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.