TORNAR
PUBLICITAT

Els arguments de Teo Romero

L'expresident del Fons Català de Cooperació emet un comunicat arran de la seva imputació

politica
Divendres, 6 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Teo Romero ha emès un comunicat en referència a la seva imputació per un presumpte ús irregular de fons públics durant l'etapa que va presidir el Fons Català de Cooperació. En el text, remarca que va retornar tots els diners percebuts en concepte de dietes, i afirma que ja havia suspès voluntàriament les seves funcions com a vicepresident de l'organització abans de la imputació.

L'expresident del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament Teo Romero ha emès un comunicat arran de la seva imputació per un presumpte ús irregular de fons públics. Aquests són els seus arguments.

Despeses aprovades per la junta del Fons i auditades

"El proper 28 de juliol podré finalment demostrar en seu judicial, amb profusa documentació, que els fets denunciats per un treballador del FCCD no són veritat", indica Romero. "Podré demostrar que absolutament totes les despeses en concepte de dietes i representació dels anys que vaig presidir el FCCD van ser aprovades per unanimitat de tots els membres de les Juntes i Assemblees de l’entitat, òrgans en els que hi havia representants dels diferents partits polítics", continua el comunicat.

L'expresident del Fons manifesta també espera "demostrar que durant els anys que vaig presidir el FCCD, fins a l’últim cèntim de les despeses efectuades va ser escrupolosament sotmès a una auditoria externa i independent, el resultat de les quals sempre va ser correcte".

La denuncia del treballador del Fons "es deu únicament a la seva animadversió contra mi"

Segons l'alcalde de Montbui, la denúncia presentada pel treballador del FCCD "es deu, únicament, a la seva animadversió contra la meva persona després que fossin detectats errors i males praxis administratives com, per exemple, la no retenció de l’IRPF sobre les quantitats percebudes pels membres del FCCD, entre ells jo com a president, en concepte de dietes".

Retorn dels diners percebuts durant l'etapa com a president del Fons

Romero explica que "com a conseqüència d’aquests errors, i perquè no hi hagués cap ombra de dubte, fa més de dos anys que vaig decidir voluntàriament retornar els diners percebuts a fi i efecte que es realitzés una nova liquidació de les esmentades despeses i es procedís a corregir els errors administratius detectats". Posteriorment, "no havent efectuat el FCCD aquesta nova liquidació, el desembre de 2013 vaig presentar una demanda de conciliació per tal que em fossin abonades les quantitats que em corresponguessin, les quals encara no he percebut".

Suspensió "voluntària i temporal" de la vicepresidència del Fons

El socialista també destaca que "fa gairebé un mes que vaig decidir suspendre voluntàriament i de forma temporal les meves funcions de vicepresident de l’entitat, a fi i efecte de poder exercir adequadament quantes accions legals estimés pertinents vers el FCCD, no essent doncs veritat que hagi estat com a conseqüència de la imputació".

Teo Romero expressa que "durant els anys que vaig exercir la presidència del FCCD no vaig percebre cap salari ni retribució. Únicament percebia, com la resta de membres de l’entitat, les quantitats corresponent a dietes en funció de l’activitat a la que havia d’assistir com a president de l’entitat".

Instrumentalització política

"Lamento la instrumentalització política que alguns adversaris polítics han fet i fan d’uns fets que podré demostrar que no són veritat, així com el perjudici que tot aquest afer està generant a la meva persona i a la institució solidària que vaig presidir", conclou el comunicat.


1 Comentaris

J

Joanma

=ada

6 de juny 2014.10:58h

Respondre

Seria interessant que el Sr. Teo fes públic els imports detallats de les dietes. Quedaríem esgarrifats dels seus imports. I tinguem en compte que aquests diners son por beneficència. Pro no... Llegir més tingueu por que no quedarem esgarrifats perquè el Sr. Teo no tindrà prou nassos de fer-ho públic.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.