TORNAR

Arran crida a fer boicot a la discoteca igualadina Sokko per "publicitat masclista"

Considera que la promoció d’entrada gratuïta per a les noies a la festa de dissabte ”és sexista”

politica
Divendres, 20 novembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'organització Arran, de l'esquerra independentista, dins del marc del 25N, dia internacional contra la violència masclista, ha iniciat una campanya de boicot a la discoteca SOKKO. Es considera que la festa prevista en aquest local demà "empra" el cos de la dona com a ham. 

En un comunicat, Arran Igualada crida a "fer boicot" a l'establiment nocturn SOKKO que "ha ha anunciat que el proper dissabte 21 realitza una festa on les noies entren gratuïtament amb una copa". Arran denuncia "per masclista" aquesta festa i exigeix "que no es dugui a terme". Es tractaria d'una festa que "consisteix  que les noies entrin gratuïtament amb una copa inclosa. Potser pot costar d'entendre per què això és masclisme, però el cas és que el que  en principi pot semblar un privilegi cap a les noies és, en realitat, un acte discriminatori i masclista cap a les dones joves".

La promoció de SOKKO, segons l'organització, "empra el cos de les dones com a reclam per a la clientela masculina, és a dir, per als homes. Aquest producte que ofereix SOKKO 'de manera gratuïta' el paguen les noies amb el seu cos i la seva presència assistint a la discoteca. En definitiva, SOKKO utilitza  les noies com a objectes per atraure els homes". Arran acusa  l'establiment de fer una "promoció discriminatòria". Manifesten que els propietaris no s'han pronunciat respecte a les crítiques i no descarten fer "accions de rebuig cap a la discoteca". Ja s'ha engegat una campanya a les xarxes socials on "moltes noies joves s'han sumat a la denúncia" i SOKKO hauria "esborrat i ignorat qualsevol crítica via xarxes socials".

Consideren "paradoxal i sarcàstic que SOKKO faci aquesta festa masclista aquest dissabte, 21 de novembre ,quan el proper dimecres , dia 25, se celebra internacionalment el dia contra la violència vers les dones. És en el marc de la lluita contra el masclisme que des d'Arran exigim que SOKKO aturi la festa masclista de dissabte i que es comprometi a no fer més festes masclistes que denigren i discriminen les noies".


8 Comentaris

M

Maria

Igualada

21 de novembre 2015.12:57h

Respondre

Que facin boicot als propietaris bruts de gossos que no recullen les caques dels seus estimats animals.

P

Pep

Piera

21 de novembre 2015.10:39h

Respondre

Tinc més de 60anys i quan era jove també es feia això de que les nies no paguessin per atraure els nois. Però que s’hagi fet sempre no vol dir que estigui be.
Endavant amb la campanya!

J

Jaume Travesset

Igualada

21 de novembre 2015.08:12h

Respondre

Com be diu el David, sempre es troben excuses pel victimisme ;) Les dones saben de sobres que el fet que entrin gratis es fa perque despres vinguin mes machos que son els que pagaran; doncs aquestes... Llegir més dones si son tan llestes per arreglarse el dissabte a la nit i anar al SOKKO perque es gratis, elles veuran!! Mare meva... Qui se senti com un ham, directament que no pensi en anar-hi i .

D

David

Igualada

20 de novembre 2015.12:30h

Respondre

Si els nois entrèssin gratis, la tindirem igualment montada...
Sempre trobeu motius pel victimisme

S

Sr. Jo

20 de novembre 2015.08:33h

Respondre

Ja era hora, endavant amb la campanya!

S

Sra. anonim

igualada

20 de novembre 2015.11:46h

Hi han altres moltes festes que ho han estat fent sempre i ningú els critica com ara un exemple el ball del Tres Tombs, a on les dones no paguen i els homes si.
Una cosa és pagar amb el cos,... Llegir més que no crec, i l’altre amb la preséncia de les noies. Molt diferent.
Crec que es treuen les coses de contexte. S’enten com un dia temàtic, si ho fan un dia al contrari, algú protestarà??

S

Sr. Tu

20 de novembre 2015.16:38h

Mode ironia ON
Si es fes al revés, que no paguessin els homes, segur que farien la mateixa campanya.
Mode ironia OFF

A

Albert

Capellades

20 de novembre 2015.20:59h

Sra. anònim, es tracta d’un tema d’igualtat de gènere. Les noies tenen l’entrada gratuïta en diverses discoteques per tal d’actuar com a ”esquer”, amb la intenció de que els bavosos... Llegir més pensin que hi haurà noies disponibles. Això implica que se les tracti com un objecte amb una finalitat. No es tracta d’un ”detall cavallerós” per part dels propietaris (val a dir que la cavallerositat també constitueix una conducta sexista al considerar que la dona requereix ser portada entre cotons i amb comoditats perquè és dèbil)
En resum, campanyes d’aquest tipus s’han realitzat en diversos llocs, en molts dies diferents i per part de molts altres col·lectius. Crec que aquest jovent simplement s’ha sumat al carro davant d’una situació que no els agrada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.