TORNAR

Artur Mas: "Les administracions estem fent pinya perquè les restes arqueològiques de Prats de Rei tinguin el pes i l'atractiu que han de tenir"

El president català ha fet una visita a les muralles ibèriques de l'antiga Sikarra aquest dimecres al matí

politica
Dimecres, 2 juliol 2014. 15:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una visita aquest matí al municipi de Prats de Rei. Mas ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament i ha pogut veure les restes de la muralla de Sikarra, que es troben protegides per una coberta metàl·lica i a l'espera de finançament per encarrilar un projecte de conservació que permeti deixar-les al descobert per tal que es puguin visitar.

El president ha arribat poc després de les deu del matí a Prats de Rei, acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Juli Gendrau. Ha visitat l’Ajuntament, rebut per l’alcalde, Francesc Duocastella, i la resta de membres del consistori, amb qui s'ha reunit breument després de signar el Llibre d’Honor. A continuació, el president i l’alcalde han fet un passeig pel casc antic per tal de visitar les obres d’arranjament que s’hi estan realitzant.

El batlle ha mostrat també al cap del Govern les restes arqueològiques que van ser localitzades l’any passat en el decurs d’aquests treballs de millora de la xarxa de clavegueram i de la trama urbana del nucli antic. Es tracta d’un tram de muralla ibèrica, molt ben conservada, i un fossat associat, datats entre finals del segle VI i primera meitat del segle V a.C. L'arqueòloga Natàlia Salazar, directora de les excavacions, n'ha explicat els detalls.

Respecte el futur projecte de conservació de les muralles, el president Artur Mas ha manifestat: "estem treballant l'Ajuntament d'Els Prats de Rei, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i la Generalitat per intentar que aquestes restes arqueològiques tinguin el pes que han de tenir i l'atractiu que han de tenir, perquè això es tracta que després ho vingui a veure la gent, per tant, estem fent pinya en aquest sentit".

Mas defensa que els catalans "hem mantingut al llarg dels segles la consciència de ser una nació" i assegura que "hi tenim tot el dret"

Una vegada finalitzat el recorregut, han tingut lloc uns parlaments a la plaça Major. L'alcalde de Prats de Rei, Francesc Duocastella, ha assegurat que "és un honor per a la gent que vivim a l'interior de Catalunya que ens visiti el president de la Generalitat, això ens fa ser protagonistes, ens fa ser forts i ens fa mirar endavant". Duocastella considera que en el moment actual el país viu un repte "inimaginable" que "ens pot encarrilar cap al futur o cap a la destrucció"."Nosaltres estem per anar cap al futur, i sabem que el president té dificultats, ho passa malament, rep garrotades per tot arreu, i pressió de molts llocs, però volem que sàpiga que la gent de Prats el recolzem i estem al seu costat", afirma.

Duocastella també ha comentat que "la història de Catalunya està resumida a Prats de Rei". Així, ha recordat que al municipi hi han viscut els íbers, els romans, els primers cristians, va fer-hi una visita Jaume I el Conqueridor, hi ha la construcció medieval de la Torre de la Manresana i l'any 1711 es va produir la destrucció del poble durant la Guerra de Successió. "En aquest lloc hi han viscut una sèrie de generacions des dels íbers fins avui, i estem segurs que les generacions futures podran viure en una Catalunya lliure", ha sentenciat el batlle pradenc. "Aquest és el nostre repte, per això, President, sàpiga que Els Prats de Rei està al seu costat", ha conclòs.

En referència al procés sobiranista, Artur Mas ha destacat que "durant segles, el nostre poble ha mantingut -contra totes les circumstàncies i obstacles- el sentit del què és ser una nació". A més, ha destacat que en els darrers anys s'ha mantingut aquesta voluntat havent acollit moltes persones d'altres origens, i que el procés pel dret a decidir es planteja amb un profund sentiment democràtic i inclusiu. "Ens ho hem guanyat, hi tenim dret, hi tenim tot el dret", ha defensat.


2 Comentaris

j

juan

08700

3 de juliol 2014.18:01h

Respondre

Pepe, te has olvidado, de que si sobra alguna pela, antes que los fuegos de artificiales, deberemos botar, al portaviones, JORDI PUJOL, i los dragamines MILLET I MONTULL.
El acorazado, ORIOL PUJOL I... Llegir més FERRUSOLA, debera esperar un poquito massssssssss.

p

pepe

08700

3 de juliol 2014.11:41h

Respondre

Sr Mas, i si primer, paguessim als farmacèutics, donguesim de menjar a la infància mal nutrida, milloressim la sanitat publica, i la ensenyança, etc,etc, i si sobra alguna pela !cosa que dubto, ja... Llegir més pensarem en focs de artifici.
El poble, ja comença a estar fart de POPULISMES.!!!!!!!!!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.