TORNAR
PUBLICITAT

Aymamí: 'No volem la Igualada dels millors sinó una Igualada millor'

El PSC va presentar aquest dimecres el seu candidat a les eleccions del proper mes de maig sense cap referència al PSC en la seva imatge

politica
Dijous, 24 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que el PSC hagués desvetllat oficialment el cap de llista d’ Igualada per a les properes eleccions municipals, quest dimecres Jordi Aymamí va fer la presentació davant dels mitjans. ‘Aymamí’ amb una lletra desdibuixada, utilitzant el blanc i el negre i defugint del vermell socialista és la imatge provisional escollida pel candidat que es va mostrar entusiasmat per construir un relat optimista i va anunciar que treballaria per aconseguir una ciutat més justa i igualitària.

Sembla que Aymamí és l’aposta dels socialistes igualadins després del trencament del pacte de l’Entesa. Tot i així, l’actual alcalde de la ciutat va prendre el compromís de treballar col·lectivament i va afirmar: ‘Jo només sóc una eina del projecte’. Els eixos principals del discurs de l’alcaldable socialista van ser l’optimisme i un model de ciutat unitària i cohesionada. De la mateixa manera, Aymamí va fer èmfasi a l’element social i va afirmar: ‘Volem una ciutat millor, no la ciutat dels millors’.

El candidat va apel·lar els altres partits polítics de la ciutat i els va demanar que iniciessin un debat de projectes, tal com és propi dels comicis municipals, i no pas un debat ideològic.

Aymamí va afirmar que el seu és un projecte obert a tothom, ‘d’entesa, malgrat tot’ deixant la porta oberta a incorporacions d’independents i que ‘tot i portar el PSC al cor’ sempre havia estat disposat a unir diferents sensibilitats.


20 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

28 de febrer 2011.20:51h

Respondre

Josep,
Estic d’acord amb tu en moltes de les teves apreciacions i no tenen perquè ser d’una doctrina o d’una altre ni tenir cap color en particular. Lo de la partitocràcia és una d’elles y... Llegir més lo de certes declaracions també.
Aquí als polítics i a certa gent li agrada massa sortir al diari i aquestes els han acostumat malament, sembla que competeixin a veure qui ocupa més espais i a vegades amb noticies absurdes o amb projectes que no veuran mai la llum o que quan la vegin ja serem tots calbs.
Jo la política Municipal la veig de gestió, de bona gestió no de cara a la galeria o a determinats eufemismes, que es fan servir per justificar-ho tot. Gestionar amb el que es te, sense estirar més el braç que la màniga, gestionar per necessitats i prioritats, no mirant sempre el rendiment electoral o simplement per enlluernar. No intervenir ni voler controlar negocis, que al final s’han de mantenir amb mes impostos de cara als ciutadans, perquè les gestions per raons obvies son nefastes. Gestionar sempre tenint en compte que els diners son dels ciutadans i fer actuacions d’acord amb ells, cada vegada en cada ocasió que siguin o hagin de ser afectats per una decisió de l’Ajuntament, dialogar, consultar, convèncer i respectar, haurien de ser paraules sagrades i no fer servir l’excusa de que ja es queixaran si no estan contents en les pròximes eleccions, perquè jo tinc un model de Ciutat. Procurar no vendre fum, sinó realitats. Deixar-nos de models de dretes o d’esquerres. Si féssim cas al com funciona l’Ajuntament d’Igualada, diríem que hi ha un govern d’esquerres amb un programa de dretes!?
Res és simplement d’esquerres o de dretes i d’aquesta simplificació se’n fa un us interessat i partidista. El que si podríem dir és que els conservadors ho són perquè tenen quelcom que conservar i els progressistes perquè volen repartir el que no tenen. Però això també es una simplificació.
En quant a empresaris i emprenedors, simplement s’ha de facilitar els tràmits, però sense intervenir massa ni a favor ni en contra (escoltar, ajudar si es pot i apartar-se), deixant que les empreses facin la seva feina i que l’Ajuntament no sigui un pal a la roda per culpa dels models de ciutat. Als emprenedors ajudar-los si, però que no pensin que han de viure de les subvencions, perquè els diners són de tots i s’ha de tenir molta cura en no malacostumar a la gent.
En quan a ser industrials o no, jo diria primerament que aquesta ciutat sempre ho ha sigut i les arrels s’han de conservar, perquè evidentment els serveis s’han de donar les empreses productives i sinó no tenen sentit els serveis. En quant a la logística, pot ser estic d’acord amb tu, Barcelona és un monstre menja els seus fills i la seva proximitat esvaeix molts projectes, degut a les moltes avantatges evidents que te respecta a les comarques i que no cal repetir.
En quant a l’Ajuntament d’Igualada només una xifra esfereïdora, que fa poc vaig llegir : 650 empleats, o sigui l’empresa més gran d’Igualada que no produeix res i que hem de mantenir entre tots, no crec que gestionar Igualada necessiti d’un volum de personal semblant, ni que ho puguem aguantar molt de temps. L’Ajuntament hauria de brillar per la seva eficiència i efectivitat, no per la gran quantitat de personal a qui dona feina, l’optimització dels recursos humans, es una qüestió que s’hauria de abordar amb urgència, seny i cura.
Finalment diria que hauríem de tenir una visió més de conca i intentar mancomunar serveis fen-los més eficients i menys costosos. El melic de cadascun es molt bonic, però hem d’aprendre a no mirar-lo tant.
És un plaer dialogar amb tu.

J

Josefa Morón

Igualada

26 de febrer 2011.21:42h

Respondre

Em disculpo pq no he llegit el comentaris.
Després de la meva experiència en l’Ajuntament n’estic totalment convençuda que l’etapa Aymamí ha d’acabar. Sense ”acritud” són bona... Llegir més gent (!?) i tot, tot, tot, ho han fet per amor a Igualada però toca canvi.

Cal fer un canvi, de veritat, és absolutament necessari un canvi.Massa temps al govern local fa perdre perspectiva.

L’Aymamí i la majoria de l’equip actual ja han donat tot el què podien donar de sí i per cert ben poc.

Ara qualsevol cosa que ve de l’Entesa és més del mateix. Igualada necessita renovar-se. L’Aymamí no és home de partit i el PSC li és una llosa. ICV està per descobrir!!!!. Qui és aquest partit?, qui és l’aldaldable M. Mateu més enllà de la foto?. En tot aquest temps la simbiosi amb l’Aymamí ha estat perfecta.


SI US PLAU, IGUALADA NECESSITA UN CANVI!!!!!!!!!

j

josep

25 de febrer 2011.15:27h

Respondre

Josep Maria,
Coincidim en que cal un canvi. Però em temo que jo sento que cal un canvi més profund per sortir del forat. Perquè no servirà de res canviar de color polític si el model de la... Llegir més partitocràcia segueix. Tampoc servirà de res si no aprenem a que l’objectiu és treballar i gestionar per fer servei, i no pas per controlar, créixer o transformar, que poden ser conseqüències o no d’una bona gestió però no objectius: es pot fer una bona obra de govern sense haver transformat res, sense haver crescut o sense haver controlat la voluntat de ningú. I no servirà de res, tampoc, si el mercantilisme presideix l’acció de govern.
Puc pensar que CiU en un futur immediat s’esforcin amb més encert a gestionar amb rigorositat els pressuposts, però no veig cap veu que ens plantegi un model gaire diferent. Si l’exemple de progrés és la gestió expansionista i mercantilista de l’alcalde de castellolí o l’aposta visionària i determinista del senyor Castells anunciant que seríem industrials o no seríem o la d’alguns empresaris d’ADN convergent que asseguren que serem logístics o no serem, potser entendrà que no vegi massa canvi enlloc.
Bon cap de setmana.

A

Albert

24 de febrer 2011.21:38h

Respondre

Ja n’estem farts dels mateixos de sempre ... perdoneu, però algú ho havia de dir !

P

Pau

Igualada

24 de febrer 2011.21:03h

Respondre

Veient la campanya de l’Aymamí (on el rètol del PSC surt de color negre, i no vermell com habitualment, i d’una mida molt petita) sembla que aquest s’avergonyeixi de formar part del PSC.

p

pep

24 de febrer 2011.21:02h

Respondre

I la Mª Angels, el Figueres, Pàmies.... no,no realment no son els millors

D

David R.

Igualada

24 de febrer 2011.19:45h

Respondre

comentaris de nivell de persones amb molt nivell!

un senyor que tot el dia escriu, té altres coses a fer al dia?

Espereu i mireu i no critikeu tan ràpid nois de sempre !!

I

Igualadi

Igualada

24 de febrer 2011.18:33h

Respondre

Sr. Aymamí, perdoni que el contradigui, però, jo si vull la Igualada dels millors, perquè sense els millors no farem una Igualada millor.

Perdoni, però, amb la mediocritat no es va al lloc

j

josep m. torras payerol

Igualada

24 de febrer 2011.16:47h

Respondre

Josep,
Tens raó, del que es tracta ara es de fer una reflexió realista de la situació i decidir cap on es va amb els mitjans que hi ha, i preveure el que s’ha de destinar a tapar els forats que... Llegir més s’han fet, per creure que lligar els gossos amb llonganisses duraria per sempre o per fer cas omís a una situació real que s’ha anat deteriorant.
Sempre es diu que hi han temps que fins i tot els beneits fan rellotges, però ara és el temps dels rellotgers professionals i l’únic que veig en aquesta gent es una fugida endavant, que ens pot portar a tots a barranc i jo t’asseguro que no m’hi deixaré portar.
En la situació actual, s’han de treure diners de sota les pedres, per poder mantenir les aparences i ja he començat a copsar moviments en aquest sentit. Ens faran pagar fins i tot per respirar.
Al cap i a la fi els “paganos” serem els de sempre i ells seguiran vivint tan feliços, perquè clar nomes tenen responsabilitat política en les seves disbauxes, que es lo mateix que dir una irresponsabilitat total. I no hem de permetre que la administració dels diners públics, segueixi en aquestes mans, pel be de tots.
Perquè si sumem pressupostos de l’Ajuntament, Empreses Municipals, Consorcis Sanitaris, etc. el volum de diners que estan a l’abast d’aquesta gent, es esfereïdor. Més de € 150.000.000 i clar perdre el remenar tantes cireres, el poder, les influencies i la possibilitat de fer favors a tants del mateix ADN, que això significa, pot ser dramàtic per ells, per tant ho defensaran amb ungles i dents, i ens explicaran tantes bondats com vulguin, això si, per una Igualada “millor” - per ells -, sempre.
Jo de infografies, entelèquies, virtualitat i fals progressisme ja n’estic fins la barretina.
Que tinguis un bon dia i gracies pels teus comentaris.

j

josep

24 de febrer 2011.15:23h

Respondre

Josep Maria,
cert, com també he vist plataformes de protesta i octavetes d’algun grup de joves pel carrer (per cert, desacreditats activament, sense contestar a la crítica, des dels òrgans de... Llegir més govern fent servir recursos públics).
El que demano és una reflexió a les formacions polítiques de tots colors que com l’Aymamí-PSC/PSOE com a paradigma s’han deixat enlluernar per les promeses d’una bombolla immobiliaria i financera i no han sabut fer l’anàlisi realista i crític que la situació demanava. Saber veure i entendre la situació per no caure en la temptació és ser un bon polític, i el contrari és el contrari.

c

curiositat

24 de febrer 2011.15:18h

Respondre

Faltaria coneixer l’equip dels ”millors” que vol presentar aquesta vegada. A veure si continuen alguns ”mamuts” o si realment tindrà els millors. Si no canvia els ajudants, que Déu ens... Llegir més ajudi

A

Albert

Igualada

24 de febrer 2011.15:06h

Respondre

Aymamí, ens vols tornar a col·locar les ”joves promeses” de sempre com en Pàmies i companyia, oi ? Doncs ja n’estem tips !
Fer públic el que cobres d’Apinas no estaria malament.

j

josep m. torras payerol

Igualada

24 de febrer 2011.13:16h

Respondre

Josep,
Que ningú no ha tingut nassos, no es veritat fa molt de temps que aviso sobre el particular i jo no crec ser l’únic:
T’adjunt’ho un post meu sobre realitats virtuals i entelequies... Llegir més d’aquests senyors:

http://ves.cat/awEY

Que tinguis un bon dia.

j

josep s.m.

Orpí

24 de febrer 2011.12:39h

Respondre

Sr. Aymamí: Ja está bé de parlar per no dir res, com sempre fá. Baixi a la terra dels mortals i parlins del problemes que ens interesan.

j

josep

24 de febrer 2011.10:36h

Respondre

Això, parlem dels projectes que ens ha posat aquest senyor damunt la taula, tots de la mà amb els seus amics especuladors de torn: outllet igualada, POUM (REC-onvertit en pi$o$), PDUCO (recordeu... Llegir més el ”bluf” de la NISSAN),eix transversal, aeròdrom, world trade center...(Molta notícia, tothom entretingut, però ensopegant amb la dura i crua realitat. El problema és que ningú ha tingut nassos de contradir les espectatives il·lusòriament creades i han seguit el joc. No trobeu que calen nous polítics, noves idees realistes i adequades als temps que corren, que trenquin amb aquesta idea de desenvolupament que ha abraçat l’Aymamí i la gran majoria de polítics? Aquest senyor, i per anar bé tots els que repeteixen, ja han tingut la seva oportunitat que ens ha portat on som.

j

josep maria

igualada

24 de febrer 2011.10:14h

Respondre

vaja, doncs jo diria que es giraran les tornes, aquest cop ciu en treurà 9 i l’aymamí 6, i que no hi hagi encara més diferència.

J

Joan Domènech

Igualada

24 de febrer 2011.09:26h

Respondre

crec que la frase no és molt acertada. El ”millor” és tenir ”els millors” per intentar construir una ”Igualada milor”.
La frase pot quedar maca però la falta de sentit està en la... Llegir més línia d’un partit que construeix els pons per parelles.

A

Antoni

Igualada

24 de febrer 2011.09:05h

Respondre

No sé si l’Aymamí del faristol és obra d’un dissenyador gràfic, o d’ell mateix, però perdoneu, fins a veure que allà hi diu Aymamí, he tardat una mica, i això que quan vaig a... Llegir més l’oculista, sempre li llegeixo primerament les lletres i números més petits de sota la pantalla, amb la qual cosa en menys de dos minuts tenim la visita enllestida.

R

Ramon R.

Igualada

24 de febrer 2011.08:22h

Respondre

Penso que l’Aymamí fa bé. Les sigles PSC ara mateix resten enlloc de sumar. És un animal polític i farà una campanya brutal per intentar mantenir el poder. Estic convençut que té... Llegir més possibilitats. La gent vota a la persona i Aymamí és el millor alcaldable possible per a la gent de centre esquerra d’Igualada. També penso que el Marc Castells seria un bon alcalde, però l’experiència d’Aymamí és un grau.

E

Ester Vich

Igualada

24 de febrer 2011.07:48h

Respondre

M’agrada la campanya perquè queda clar que l’Entesa, ara PSC, és Aymamí sol. Almenys ara es reconeix tal com és i el que realment pensa. Ell sol sense equip i ara ja sense el PSC, només... Llegir més Aymamí.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.