TORNAR

El ple de Calaf aprova la compra de la vella caserna de la Guardia Civil

L’operació, pactada amb Interior, té un cost d’uns 57.000 euros

politica
Dimarts, 25 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El vot de qualitat de l'alcalde Jordi Badia va ser decisiu per aprovar el compte general del 2016 a Calaf. El govern va aconseguir un altre dels seus propòsits, la compra de la vella caserna de la Guardia Civil.

Intensa sessió plenària la que va viure la setmana passada l'Ajuntament de Calaf. Es van aprovar els nou punts del dia, incloent-hi l'acceptació de l'acta anterior. El ple va comptar amb la participació dels cinc regidors de Junts per Calaf-Acord Municipal, els tres de Convergència i Unió (CIU) i dos del GIC – Veïns amb Veu, ja que la regidora Neus Aparicio no va assistir al ple. Una absència decisiva, ja que va permetre aprovar el compte general del 2016 amb el vot de qualitat de l'alcalde Jordi Badia. L'altre punt calent era la compra de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. Es va aprovar la modificació del pressupost que permetrà l'adquisició de l'edifici, per vora 57.000 euros.

La sessió plenària de la setmana passada, a CalafAquest mes, l'equip de govern ha culminat les negociacions iniciades l'any 2005 per a la reversió del terrenys i l'adquisició de l'antiga caserna. El preu exacte acordat amb el ministeri de l'Interior és de 56.823,46 euros. La quantitat s'ha fixat a partir de l'estudi encarregat per l'Ajuntament i fet per l'empresa Arkus. Arquitectura i Enginyeria, que el valora en 79.785,22 euros, dels quals s'han descomptat els 22.961,76 euros equivalents a les 88.000 pessetes de donació que en el seu dia van fer els ajuntaments de la zona per a la construcció de la caserna. La compra va tenir el suport dels cinc membres de Junts per Calaf – AM, tres abstencions de CiU i dos vots en contra del GIC – VV.

L'altre punt més debatut va ser l'aprovació del Compte General de 2016 i el reglament d'organització i funcionament del Nomenclàtor de carrers i vies públiques del municipi de Calaf. El primer ja havia estat prèviament informat per la Comissió Especial de Comptes en la sessió celebrada el 29 de maig de 2017. L'acord va estar marcat pel vot de qualitat de l'alcalde, Jordi Badia, que va servir per desempatar les votacions, atès que tant GIC – VV com CiU van votar-hi en contra. El segon tema més debatut, va ser el cinquè punt de l'ordre del dia corresponent al Nomenclàtor de carrers i vies públiques del municipi de Calaf que va ser aprovat amb l'abstenció del grup del GIC - VV. La regidora d'Urbanisme i Via Pública, Teresa Torrijos, va argumentar que "el nomenclàtor dels espais públics constitueix una part important de la riquesa patrimonial que vincula el territori i l'espai urbà amb la seva cultura més propera" i va afegir que "contribueix a forjar la memòria històrica col·lectiva i una identitat conjunta del poble de Calaf".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.