TORNAR

La Cambra de Comerç de Manresa manté que el Bages hauria estat la millor opció

Felicita Òdena per haver guanyat el concurs de l'aeroport corporatiu

politica
Dijous, 18 juny 2009. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Cambra de Comerç de Manresa ha felicitat Òdena i la resta de la comarca de l'Anoia després que aquesta tarda el departament de Política Territorial i Obres Públiques hagi fet pública la resolució del concurs per ubicar l'aeroport corporatiu de la Catalunya Central. Malgrat aquest anunci, la Cambra manté el convenciment ferm que la comarca del Bages oferia diferents ubicacions vàlides per a l'aeroport corporatiu.

El nou president de la Cambra bagenca, Pere Casals

Des de l'entitat cameral es defensa que la millor ubicació per a l'aeroport de la Catalunya Central és la comarca del Bages, un territori ben comunicat amb un teixit socioeconòmic potent i madur. La Cambra lamenta el nul suport polític i institucional de què va disposar la infraestructura al Bages, tot i la demanda de la societat civil que sempre va percebre l'equipament com una oportunitat de negoci.

La Cambra no entén els motius que van portar el departament de Política Territorial i Obres Públiques a impulsar un concurs públic per decidir on ubicar aquesta infraestructura si al final es construirà en un territori que no compleix al 100% els requisits recollits a les bases del concurs. Des de la Cambra s'assenyala que s'ha perdut un temps molt valuós i que en l'actualitat la infraestructura ja podria haver començat a prendre forma.

Finalment, l'entitat cameral respecta el procés i la metodologia utilitzada pel Govern català, però reitera la seva crítica amb el fet que s'hagi deixat a decisió de la iniciativa local la ubicació d'una infraestructura estratègica i d'abast nacional.

La Cambra de Comerç Manresa sempre havia defensat les potencialitats que tenia el Bages per acollir l'aeroport corporatiu de Catalunya. Segons el seu president, la centralitat geogràfica del Bages, situada al mig de 'grans eixos de comunicacions', era un factor que jugava a favor de la comarca.

anoiadiari·cat va ser el primer mitjà que va informar de la intenció del Bages d'optar a l'aeroport corporatiu català.


4 Comentaris

J

Jorge Carreras

Igualada

19 de juny 2009.12:34h

Respondre

Aquests manresans sempre desentonen. Alucino que encara algú tingui la indecència de criticar la ubicació quan ells no van proposar cap alternativa. Jo hi haguès anat a favor d’ells, perquè... Llegir més aquest aerodrom-aeroport serà un problema per als ciutadans. I sino, al temps. Jo haguès preferit una presó a Jorba o un parc eòlic a la carena de La Tossa.

M

Maite

barcelona

19 de juny 2009.12:12h

Respondre

El que haurien de fer es millorar la xarxa ferroviaria entre barcelona i manresa, que és una absoluta i total vergonya de preu i de temps. 1.20h de trajecte per 50 km, a un preu de quasi 4.50. és... Llegir més vergonyòs.

j

joan s

igualada

18 de juny 2009.19:50h

Respondre

caram! quin ressentiment.

J

Joana

18 de juny 2009.18:31h

Respondre

ja surten els del bages tocant-nos el que no sona... Quina manera més poc lluida d’exercir de capital de la Catalunya Central, no?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.