TORNAR

La candidatura de Puigdemont desborda l'Ateneu Igualadí

Carles Puigdemont assegura que si la victòria del 21D és ”nítida” el Govern legítim tornarà a Palau

politica
Diumenge, 10 desembre 2017. 18:20. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els assistents a l'acte central a l'Anoia de la campanya electoral de Junts per Catalunya no recordaven un míting tan multitudinari com el que es va celebrar aquest dissabte al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada. Segons l'organització, unes 600 persones van omplir de gom a gom el teatre municipal mentre que unes altres 200 van haver de seguir l'acte a través d'una pantalla instal·lada al vestíbul de l'Ateneu Igualadí. A l'acte hi participaren el President Carles Puigdemont i cap de llista de Junts per Catalunya, a través d'una connexió en directe des de Brussel·les, i el conseller Josep Rull, que va estar tancat 32 dies a la presó madrilenya d'Estremera. També hi van intervenir el portaveu de Junts per Catalunya Eduard Pujol, la candidata amb vincles igualadins Laura Borràs, la diputada Maria Senserrich i l'alcalde d'Igualada Marc Castells.

Fou precisament l'alcalde d'Igualada qui, com a amfitrió, va obrir l'acte denunciant que "aquí, a l'Ateneu Igualadí, ens falta el President Carles Puigdemont. És el nostre president", tot animant als assistents amb un "si voleu que torni, el 21D voteu el president Puigdemont".

Plantar cara al 155

La diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich, es va afegir a les paraules de Castells, assenyalant que "hem de votar el President Puigdemont per democràcia, per llibertat, per prosperitat i per haver complert el seu compromís. La feina no es va acabar l'1Oct. Les urnes no ens fan por i el 21D hem de guanyar! No us fallarem i farem fora el 155!"

En la seva intervenció, l'exdirector de RAC1 i actual portaveu de JuntsXCat, Eduard Pujol, va animar als 800 assistents a l'acte a "plantar cara a la indignitat dels qui ens volen fer callar, que ens voldrien muts i agenollats. Som els ulls de l'esperança i de la dignitat".

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes i cinquena per la llista de Barcelona, Laura Borràs, va afegir que "hem de recuperar les nostres institucions i el nostre President per no recular davant l'ofensiva del 155". Laura Borràs, amb vincles familiars amb Igualada i una de les grates sorpreses de la campanya electoral, va advertir que "ens volen reduir, rectificar, reprimir, intervenir, prohibir, empresonar i, de passada, espoliar. Hem de combatre el feixisme a les urnes!".

El públic que no va poder accedir al teatre va seguir l'acte des d'una pantalla instal·lada al vestíbul de l'Ateneu

Josep Rull: "És impossible empresonar la voluntat democràtica d'un poble"

Tothom tenia moltes ganes d'escoltar el conseller Josep Rull. Quan va pujar a l'escenari el públic, dempeus, va donar-li l'escalf que també ha procurat transmetre-li durant els 32 dies que ha passat privat de llibertat a la presó madrilenya d'Estremera. Rull, que prèviament a l'acte va passejar, acompanyat per l'alcalde d'Igualada i altres militants, pel centre de la ciutat, visitant diversos espais, com el casal Popular d'Igualada El Foment, va manifestar que "ens sentim orgullosos de ser d'aquesta nació que no pretén res més que deixar una societat millor als nostres fills", afegint que "ara toca treballar perquè els presos polítics surtin de la presó i perquè el Govern torni de l'exili".

Josep Rull en un moment de la seva intervenció

Rull, número 6 de la "candidatura del President", va denunciar que "ens han volgut humiliar però no ho han aconseguit. És impossible empresonar la voluntat democràtica d'un poble. Davant tenim algú feble perquè només hi entén de força, de porres i de presó. Però nosaltres som una onada d'esperança!"

En la seva intervenció, molt aplaudida pel públic, Rull va enviar un missatge als socialistes. "El PSOE diu que el 155 continuarà en funció de com sigui el futur Govern. Acceptaran el resultat o no? Perquè el 21D és la tria entre nació o submissió, entre país o partits, entre presó o exili i llibertat, entre Puigdemont o Rajoy" assenyalà Rull.

Carles Puigdemont: ""La tria del 21D és entre retrocedir o progressar"

"La tria del 21D és entre retrocedir o progressar. Només es pot progressar amb la gent i el 155 és una declaració contra el poble de Catalunya. Qui s'hagi embrutat les mans votant el 155 no pot demanar als catalans que li facin confiança" va manifestar el President i cap de llista de Junts per Catalunya Carles Puigdemont en una connexió en directe des de la capital belga. Puigdemont va avisar que "Rajoy s'ha ofert a donar vots a Iceta, si li falten vots. El tripartit del 155 pretén explicar al món que el 155 és el que vol el poble de Catalunya. I això no pot passar. No ho podem permetre!. Rajoy es posarà d'acord per fer un govern amb Iceta i Arrimadas, amb Albiol de conseller d'Interior o de Cultura. No permetrem que passi!", afegint que "només ens tenim a nosaltres mateixos per defensar-nos".

Carles Puigdemont es dirigí al públic en una connexió en directe des de Brusel·les

Puigdemont arengà el públic assenyalant que "el 21D ho tenim a l'abast: hem d'omplir les urnes de vots de la nostra llista perquè és la que més s'assembla a les cues de l'1Oct i perquè és el que no volen a La Moncloa. Ens permetrà derrotar el 155 i fer avançar Catalunya. El 21D farem que se senti alt i clar que volem construir la República catalana. Europa està expectant. Si ens ho proposem, ho aconseguirem. No podran empresonar tanta dignitat!"


1 Comentaris

p

pepeluis

igd

11 de desembre 2017.18:37h

Respondre

Ara si que ningu podrá dir, que Catalunya, no es un poble oprimit i espoliat,
Sols 50.000 Catalans, de un total 2.4999.950, ( La resta, son botiflers o Fatxes) ,es van poguer permetre el luxe de... Llegir més anar a Bruselas.
No hi a dret !!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.