TORNAR
PUBLICITAT

Capellades aprova les ordenances pel 2010 amb un increment de l’1’5%

La deixalleria municipal s'obrirà l’any vinent

politica
Dimecres, 18 novembre 2009. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la sessió ordinària del mes de novembre es van aprovar les ordenances fiscals per al proper exercici. Així els arbitris incrementaran una mitjana de l’1’5%, excepte en dos casos concrets com són les escombraries i l’aigua, que per especificitat del servei tenen unes característiques concretes com la posada en funcionament de la nova deixalleria municipal o les millores en la xarxa de subministrament d'aigua que impliquen un increment de les quotes.

Els terrenys on s'ubica la deixalleria

En el cas de la recollida d’escombraries hi ha 3 elements determinants que marcaran el preu del nou servei: l’increment de preu imposat des de l’abocador dels Hostalets de Pierola, que grava l’augment de volum i pes en la recollida de deixalles. A més a partir del mes de gener a Capellades s’aplicarà tal i com determina la llei la recollida de la fracció orgànica, cosa que suposa un encariment més. I també al mes de gener s’obrirà la nova Deixalleria, que donarà servei de dimarts a diumenge al matí. Per aquests 3 motius, es va aprovar amb els vots a favor de CiU, l’abstenció del PSC i els vots contraris d’ERC i VdC, un augment del 30% en el cost del servei.

Pel que fa a l’aigua s’està executant un projecte de millora de l’abastament al municipi. Aquestes inversions requereixen una inversió econòmica i un posterior manteniment, fet pel s’ha reajustat els trams de consum, pagant un manteniment mínim, independentment del consum, més el cost dels metres cúbics gastats.

ERC Capellades contraris a aquest encariment de la quota

El grup municipal d’ERC a Capellades no comparteix la proposta de CiU al ple de reajustar els preus de l’aigua. Denuncien que ‘la quota fixa inicial aprovada per CiU és tan alta (48 euros) que provoca que fins i tot els qui s’esforcen a estalviar aigua i tenen un baix consum passaran a pagar el doble l’any que ve’.

Afirmen que a banda d’aquesta nova quota, ‘el preu que hauran de pagar els capelladins per m3 d’aigua consumida també augmentarà entre un 27% i un 53%, augment del tot inacceptable en l’actual situació de crisi on la majoria d’ajuntaments, amb bon criteri, han decidit no augmentar les taxes per al 2010’.

ERC Capellades ha penjat a la web del grup municipal una aplicació informàtica que permet calcular quin seria el rebut final sigui quin sigui el consum d’aigua.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.