TORNAR

Capellades aprova el Pla d'Igualtat de Gènere

Aquest dimecres, el ple del municipi ha de tractar els pressupostos

politica
Dimecres, 7 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Capellades va aprovar en el ple de maig el primer Pla d'Igualtat de Gènere del consistori. Durant la sessió també es va fer l'aprovació de les diferents partides d'ajudes a les entitats del municipi.

Ple dens el del mes passat a Capellades. A l'ordre del dia, figurava com a punt més destacat de la sessió ordinària, l'aprovació del primer Pla d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Capellades. Però a més a més també hi havia altres qüestions com les bases de les subvencions de joves i diversos convenis.
Tots els punts van comptar amb la unanimitat dels 13 regidors del ple de l'Ajuntament de Capellades.

El primer tema que es va tractar va ser les bases de les subvencions per als joves. Tal i com va destacar la regidora de Joventut, Susana Moreno, "són les mateixes de l'any anterior. Amb aquest procediment volem establir una col·laboració entre l'Ajuntament i les associacions juvenils de Capellades perquè puguin facilitar la gestió d'activitats i projectes d'utilitat pública i interès social. La dotació és de 2.500 euros, que a l'hora d'adjudicar-se valoraran les propostes que apostin per una programació més variada, no només lúdica".

El ple del 31 de maig, en el que es va aprovar el Pla d'IgualtatA continuació es va tractar el Pla d'Igualtat de Gènere, impulsat per la Diputació de Barcelona. La regidora d'Equitat, Adela Morera, després d'alegrar-se per l'aprovació del primer Pla d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament va explicar com "s'hi recullen les accions previstes entre el 2017 i 2020 per prevenir les discriminacions de gènere, garantir els drets de les dones i promoure l'equitat real i efectiva de les persones. Els plans d'igualtat constitueixen un document de treball clau per a la planificació i implementació de les polítiques públiques d'igualat a més a més de servir per a la posada en marxa d'actuacions concretes, preveuen el seguiment i l'avaluació del camí recorregut i serveixen per mesurar l'impacte d'aquest en les condicions de vida de la ciutadania i, especialment, de les dones". 

Durant la sessió plenària també es va aprovar tres convenis. El primer de salut va renovar l'encàrrec de gestió de la prestació de serveis mínims de salut pública de la competència municipal entre el ASPCAT del Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament. Tal i com va explicar el regidor d'Acció Social, Salvador Vives, "aquest és un conveni per a dos anys, sense cap cost, que com a Ajuntament ens permet complir amb la normativa existent en matèria de salut". Després, es va parlar del conveni de 2.800 euros, per a la Comissió de Reis per a la prestació de l'any en curs. El darrer va ser entre l'Ajuntament de Capellades i la Comissió de Festes del Carrer. El regidor de Cultura, Àngel Soteras, va remarcar "la necessitat de recolzar aquestes comissions per la tasca que duen a terme. Són festes que s'han de celebrar si o sí. Entenc que són un esdeveniment estratègic per al municipi i per això a banda de la col·laboració estratègica tenen també tota la nostra col·laboració logística". Finalment, es va recordar que aquest primer dimecres de juny es farà una sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament per aprovar el pressupost per a l'exercici 2017.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.